Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cirkus Scott tillbaka med jätteturné

/

Annons

Största möjliga tystnad. I sommar gör Cirkus Scott sin första stora Sverigeturné på nio år. Den här gången är Bamse med.

Nästa år 75-årsjubilerar Cirkus Scott och det firas genom en omfattande turné. Den anrika cirkusen besöker 15 ständer och gör sammanlagt 122 föreställningar.

– Det är en jättesatsning. Vi gör den för att det är ett 75-årsjubileum och för att vi vill visa hur en ny och modern men ändå traditionell cirkus kan se ut, säger cirkusdirektören Robert Bronett.

Det är några nykomlingar i gänget, nämligen Bamse och hans vänner.

Föreställningen innehåller fortfarande klassisk cirkuskonst, men är också en saga som berättas med hjälp av världens starkaste björn. Arenan är ett jättetält som rymmer både cirkusen och en upplevelsepark där besökarna kan prova lindans, hänga i trapets, jonglera eller gå på ponnyridning.

I somras gjorde Cirkus Scott tolv föreställningar i Stockholm och det gav mersmak, berättar Robert Bronett.

– Det verkar som om det funnits ett behov och en längtan att se Cirkus Scott igen.

Robert Bronett har framför allt arbetat utomlands de senaste åren.

– Men det här är bland det roligaste jag kommer att få göra på väldigt länge. Jag tror att det på ett sätt har varit bra att ha fått den här pausen. Nu kan vi ta fasta på de traditioner och den kvalitet som Cirkus Scott alltid borgat för och samtidigt lägga till nya element.

Premiären sker i Växjö i maj.

Mer läsning

Annons