Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Countrylegend från Texas hyllas

/

Kvällens konsert är en hyllning till Blaze Foley, en bohem och en legend inom den amerikanska musikhistorien, vars sånger tolkas av vännen Gurf Morlix.

Annons

Före konserten visas ”Duct Tape Messiah”, en prisbelönt dokumentärfilm av Kevin Triplett, regissör och producent som också kommer att vara med och berätta om filmen och artisten.

Foley föddes i december 1949 i Malvern, Arkansas men växte upp i Texas. Hans musik spelas av bland andra Merle Haggard, Lyle Lovett, John Prine, Willie Nelson och Joe Nichols. Foley mördades i vardagsrummet hemma hos en kompis den 1 februari 1989.

Gurf Morlix tillhör rootsyvärldens ikoner inom americanamusiken, som singer/songwriter och producent. Han har vikt ett år till att jobba med sin gamle vän Blaze Foleys musik och har även släppt en hyllningsplatta. Blaze minst sagt spektakulära öde finns dokumenterat i filmen, som tagit 15 år att färdigställas.

Gurf har som producent jobbat med en mängd stjärnor hemma i USA, bland andra Lucinda William och Mary Gauthier. Han har varit professionell musiker sedan mitten av tonåren och levt i miljön runt Townes Van Zandt och Guy Clarke på 70-talet och har senare turnerat med profiler som Emmylou Harris, Robert Plant, Jerry Lee Lewis, Steve Earle, Harry Dean Stanton, Rosanne Cash och David Byrne.

Mer läsning

Annons