Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Danny redo för sin största utmaning

/

Först trea, sedan tvåa. Danny Saucedo satsar allt på ett kort och återvänder till Melodifestivalen för att vinna. Lördagens final blir den viktigaste kvällen i hans karriär.

Annons

Han är Sveriges ödmjukaste stjärna, men gömmer sig inte bakom falsk blygsamhet. Inför deltävlingen i Malmö var Danny Saucedo lugn och laddad. "Jag vet vad jag har", sade han då. Danny syftade mer på sin låt och sitt spektakulära nummer än på det tunga favoritskap som tidningarna lagt på honom.

När han äntrade Malmö arena var det många som redan såg honom som segrare.

– Efteråt var jag helt tom. Jag hade inte kunnat bli gladare även om jag vunnit en miljon, eller Eurovision, säger Danny dagarna före Melodifestivalens final.

Visst gick han vidare, men när avgörandet i Globen rycker närmare ser läget annorlunda ut. Loreens "Euphoria" ligger överst på topplistorna och spelbolag och kritiker lyfter fram sångerskan som favorit. Plötsligt är Danny en utmanare.

– Det är jätteskönt. Det är obehagligt att ligga i vinnarhålet för då har man en massa press på sig. Jag vet att jag kommer att göra bättre ifrån mig än jag gjorde sist, säger han.

Bättre än i Malmö alltså. Danny Saucedo spikade varenda ton på genrepet, men under direktsändningen skar sig sången flera gånger. Twitter och Facebook dränktes av överraskade, och ibland elaka, kommentarer.

Den självlysande Danny har tävlingens mest avancerade nummer och var en hårsmån från ett tekniskt fiasko.

– När jag skulle gå upp kom min ljuskille springande med panik i blicken. Han började rycka i mina kläder för min dosa hade tappat kontakten med ljusbordet. Det var första gången jag skulle upp och köra med ett upphaussat nummer, om min dräkt inte hade funkat så hade det blivit kalkon. Det påverkade mig så klart, säger han.

Först vinna Melodifestivalen, sedan slå Eric Saades tredjeplats i schlager-EM och ta steget ut på den internationella marknaden. Så ser Dannys plan ut. Lördagens final blir den viktigaste kvällen i hans karriär.

– Jag har gjort "Sommarkrysset" och "Allsång på Skansen", nu vill jag se vad jag kan mera. Jag tror att jag har precis samma kapacitet som vilken internationell artist som helst.

– Den här gången är det väldigt viktigt för mig att vinna och jag kommer inte försöka ha något poker face. Jag kommer inte vara glad om jag kommer tvåa.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons