Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

David Hellenius leder ”X Factor”

/

David Hellenius blir programledare för X Factor. Och han är inställd på att göra den bästa talangjakten hittills.

Annons

”X Factor” är höstens stora nöjessatsning i TV 4. De internationella förlagorna är stora succéer och har fostrat artister som Leona Lewis och One Direction. I programmet är juryn också mentorer till deltagarna som söker i kategorierna äldre talanger, grupper, unga killar och unga tjejer.

Programledaren David Hellenius säger att utmaningen är att ”göra ’X Factor’ bättre än alla andra talangjakter”.

– Talangjakter har funnit i alla år, men tittarna är inte intresserade av talangjakter som inte är så bra. Innehåller programmet däremot duktiga talanger, känslor, förhoppningar och humor tror jag att det blir bra, säger han.

David Hellenuis är ingen nykomling i sammanhanget. 2004 ledde han den första omgången av ”Idol” tillsammans med Peter Magnusson, men i dag tror han att tittarna kräver mer av en helgunderhållning är en ”snygg studio, en jury och en programledare i kostym”.

– Jag tycker att ”Idol” gick från att kännas som ett nytt program varje vecka till att avsnitten liknade varandra för mycket. Som tittare ska man känna att man inte vill missa nästa vecka. Även om de alltid sjunger allsång i ”Allsång på Skansen”, så vet tittarna att de får något mer. ”Idol” blev för rakt och enformigt på slutet, säger han.

TV 4 har numera tre talangjakter att spela med: pausade ”Idol”, ”The Voice” som sänds fredagar och kommande ”X Factor”. Men ”The Voice” har inte levt upp till förväntningarna. Premiäravsnittet sågs av 830 000. David Hellenius poängterar att han inte sett ”The Voice”.

– Men om folk inte tittar på ett tv-program så är det för att det inte bra. Det spelar ingen roll om det är en talkshow, ett humorprogram eller en talangjakt. Nu är väl 700 000-800 000 fortfarande bra siffror, men vad orsaken är till att ”The Voice” inte nått miljonpublik vet inte jag, säger han.

Det är ännu inte bestämt när ”X Factor” har premiär. Men David Hellenius är klar över sin programledarroll.

– Jag tror inte att det räcker med att vara en skön kille och jag kommer inte att skrika ”det är fantastiskt” hela tiden. Är något fantastiskt så märker tittarna det.

Mer läsning

Annons