Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De satsar på dragshow i Sandviken

/
  • Laddar för dragshow. Ja, ”Visual” med premiär i maj ska bli Norrlands största scenuppsättning i sitt slag, säger Ola Nygren och Per-Arne Engblom i OPA Production. Nu söker de lokala talanger till ensemblen.FOTO: LEIF JÄDERBERG

Annons

Sugen på att vara med i en dragshow kryddad med dansnummer och cirkuskonster?

Då kan produktionsbolaget OPA i Sandviken ha något för dig.

Det är bara att bege sig till Folkets hus i Sandviken på söndag eftermiddag klockan 15, för då hålls en så kallad audition.

– Vi söker lokala talanger till vår kommande stora dragshow som fått namnet ”Visual”, berättar Ola Nygren och Per-Arne Engblom.

Dragqueens, dansare och cirkusartister kommer att mixas i en 90 minuters show som får premiär på Folkets hus i Sandviken den 22 maj.

– Pojkar och flickor är lika välkomna och de behöver nödvändigtvis inte ha erfarenheter eller utbildning i konsten, förklarar OPA-duon. Det viktigaste är intresset för att stå på en scen tillsammans med en ensemble. Allt är fördomsfritt, sexuell läggning eller religionsanknytning har ingen som helst betydelse.

Främst sökes dansare till denna audition. Repetitionerna börjar redan påföljande vecka, om allt klaffar, och det finns en basensemble med tidigare medverkande som OPA production kan luta sig på. Sammanlagt blir det 15-20 aktörer på scenen.

– ”Visual”, som vi började skriva på redan för många år sen, ska bli vår mest vågade föreställning hittills, säger Per-Arne Engblom. Det är verkligen skönt att vara tillbaka på hemmaplan där det en gång började med första showen 1992. Den senaste vi gjorde var 2005 på Gävle teater, som är mycket fin, men scenen i Sandvikens Folkets hus är helt överlägsen och har alltid givit oss fullt förtroende.

Många har jämfört er med After Dark?

– Jo, vi har hört det vi också. Smickrande, skillnaden är bara att vi inte är så elaka som Lindarw & Co.

GD Nöje lär få anledning att återkomma till den blivande showen ”Visual” längre fram i vår. Både Ola Nygren och Per-Arne Engblom har jobbat en hel del med Robert Dröses och Anna Norbergs teateruppsättningar i Sundsvall, så där finns mycken erfarenhet.

Energin och ambitionerna behöver inte ifrågasättas, det är en duo som i grunden jobbar ideellt utan att klaga.

Mer läsning

Annons