Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De slår också igenom 2012

/
  • Linnea Henriksson kom på andra plats i TT Spektras stora enkät om vilken artist som kommer att stå för 2012 års stora genombrott.
  • Malmös unge r’n’b-stjärna Albin Gromer släpper sitt ­debutalbum i februari.
  • Soulsångaren Aleks debutskiva kom i december och många spår honom en lysande framtid.
  • Ghost släpper sin andra skiva och med James Hetfield bland fansen väntas de stå för Sveriges nästa stora hårdrocksexport.
  • Adam Kanyama är bara 15 år men har redan jobbat folk som Stuffe från rapgruppen Fattaru och Masse från tunga Salazar Brothers.
  • Urban Cone skapade en hajp på internet. I vår kommer bandets första album.

Annons

Linnea Henriksson

Hon kom fyra i ”Idol” 2010 och hamnade på andra plats i TT Spektras stora enkät. 2012 är året då Linnea Henriksson ska till toppen. Det sprakar om singeln ”Väldigt kär/obegripligt ensam” som kom tidigare i höstas. Det är ingen mindre än popveteranen Orup som har skrivit låten. Han är även inblandad i det debutalbum som väntas i vår.

Albin Gromer

Malmös r’n’b-hopp dök upp på musikradarn efter sitt framträdande på P 3 Guld-galan i januari 2011. Under året har Albin Gromer släppt singlarna ”Tillsammans” och ”För det är du”, turnerat med Timbuktu och uppträtt på festivaler som Storsjöyran och Piteå Dansar och Ler. Debutalbumet kommer i vår och borde innebära Albin Gromers stora genombrott.

Aleks

Från Botkyrka utanför Stockholm kommer Aleks. Sedan 2001 är han en del av hiphopkollektivet Highwon och har har gjort flera låtar med Ison & Fille. Hans solodebut släpptes i december och tunga tyckare framhåller 29-åringen som nästa års stora svenska soulsångare.

Ghost

De svenska hårdrocksmystikerna Ghost uppträder i mask och döljer sina verkliga identiteter. Med sin första skiva skaffade de sig ett kolsvart rykte i rockens underjord och många spår att uppföljaren kan ge bandet ett internationellt genombrott. Bland fansen finns Metallicas James Hetfield och bandet har skrivit kontrakt med Slayers manager.

Adam Kanyama

Han är bara 15 år gammal men välte studion när han uppträdde i Ametist Azordegans radioprogram ”En kärleksattack på svensk hiphop”. Adam Kanyama vann tävlingen Rap it up med sin låt ”A till K”. Han har rappat med Masse från Salazar Brothers och jobbar nu på en ep tillsammans med Stuffe från rapgruppen Fattaru.

Urban Cone

Femmannagruppen Urban Cone från Stockholm fick snabbt en hajp på nätet och har spelat på festivaler som Way Out West, Island in the Sun och Popaganda. I våras skrev de kontrakt med stora Universal. Bandet har släppt singeln ”Urban fotograph”, ep:n ”Our Youth pt. 1” och till våren väntas debutalbumet.

Mer läsning

Annons