Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De utmanar värsta hinderbanan

/
  • Jonas Nordanskog och Kalle Peter. Två Gävlebor som ska utmana världens största hinderbana i en tv-inspelning            i Buenos Aires.

De vet inte mycket vad som ska hända och vilka övriga kända och okända svenskar som är med i det äventyrliga racet. Men det är inget som bekymrar de båda tuffa Gävlebor som ska medverka i en tv-inspelning i Argentina.

Annons

Kalle Peter, 30 år, och Jonas Nordanskog, 25 år, sprudlar av optimism och ser fram emot sina livs stora utmaningar på världens största hinderbana utanför Buenos Aires.

Kalle från Hillesjöstrand flög dit redan natten mot lördagen. Jonas från Sätra reser på onsdag.

– Det känns oerhört spännande och vi är laddade för att gå så långt som möjligt i tävlingen, säger de båda med en mun.

Tack vare Youtube har de skaffat sig en föraning om hur det ser ut på platsen där Kanal 5-serien ska spelas in med Sofia Wistam som programledare.

”Wipeout” beskrivs som en knallhård, spektakulär och underhållande utslagstävling. En kamp där lagkamrater samtidigt är motståndare.

”Kända och okända svenskar kommer att göra sitt yttersta för att hålla sig kvar i den gigantiska tävlingen som utnyttjar allt från tjuvnyp och skräck till högteknologi för att bokstavligen kasta ut de tävlande”, heter det i programförklaringen.

Hur kom det sig nu att Kalle och Jonas (som med hjälp av GD Nöje bekantade sig med varandra för första gången i fredags eftermiddag) lyckades komma med bland omkring 4 000 sökande?

– Jag jobbar med betongsprängning i Stockholm och är rätt så väl fysiskt preparerad, berättar Kalle. När jag såg att tävlingsledning annonserade efter folk till en casting så tog jag på mig ormskinnsbyxorna och snörade på mig krigsbootsen och for dit. Tydligen gillade de vad de fick se och antagligen vägde min bakgrund som akrobat på Cirkusgymnasiet också tungt i sammanhanget. Jag gillar full fart och har provat på det mesta, motocross, roadracing, skoterkörning med mera. Jag tänker våldta den där banan i Argentina.

Se där, en 30-årig nybliven pappa till en dotter som tänker ta för sig och inte spela en andraplansroll. Återstår att se hur det går i Kanal 5-serien i vår.

Jonas Nordanskog är inte särskilt blygsam han heller. Han satt med en kompis och tog en pilsner framför tv:n när han såg en reklamjingel för ”Wipeout”.

– Jag tog på mig Superman-dräkten och skickade iväg min ansökan, berättar Jonas. Tidigare har jag mest försökt komma med i tävlingar som jag varit chanslös på förhand att komma med på, men nu kände jag att min tur var kommen. Jag har tränat och tävlat i taekwondo hemma i Göteborg, men när jag flyttade till Gävle för högskolestudier och numera ett jobb på Ericsson började jag träna boxning med Falken. Så nog känner jag mig rustad för detta allt.

De får båda vara med om en veckas inspelning, fast inte tillsammans.

– Huvudsaken är att det blir seriöst utan att några lallare är med i kändisdelen som tydligen ska vara ungefär en tredjedel. Mardrömmen vore en sån som Peter Siepen eller trams som i Filip & Fredrik, fastslår Kalle Peter.

I potten för den som vinner finns 50 000 kronor. Vi håller tummarna för Kalle och Jonas.

– Tack, vi lovar att ge allt därborta. Kul att Gävle fick två man med, tycker de båda.

Mer läsning

Annons