Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deppa inte, Alice – du var magnifik!

Annons

Idol-vakan är över. Luciadagen sprider allt ljus över Alice. Åtminstone här omkring.

Hon hade alla odds emot sig... och tyvärr gick det som de flesta förutspådde.

Arvidsjaur besegrade Hedesunda!

22-årige Kevin Borg, invandrad från Malta för precis ett år sen, var i svenska folkets ögon och öron ett ynka nummer större än 17-åriga Alice Svensson med rötterna i Vietnam. Men som gästriketjejen kämpade! Hon gav allt – och lite till. Magnifikt!

Jag är mäkta imponerad och tackar för allt hon presterat och all den lycka (och PR) hon spridit över Hedesunda i synnerhet och Gävle kommun i allmänhet. Ja, det finns nog även åtskilliga andra runt om i landet som tagit hennes kunnande, energi och karisma till sina hjärtan.

Snacka om ett sagolikt genombrott för den som en gång i tiden smög in som en blyg elvaåring på Helges fritidsgård i Andersberg och hamnade under sångcoachen Johan Jämtbergs vingar. Och vad modigt eller snarare målinriktat det var av den då 16-åriga lilla tjej som i våras for till Karlstad och klarade första utgallringen i Karlstad, för att sen gå den långa vägen ända fram till Globen. Nu som en ”självkritisk perfektionist”, som hon själv beskriver sig som. Jag skulle vilja säga, för att använda sportspråk: Alice har en vinnarskalle.

Utan att ha sett varje avsnitt i tv4-serien törs jag nog påstå att Alice gjorde sina bästa framträdanden igår kväll. Inte någonsin utan hittills eftersom utvecklingen bara börjat för den största röstbegåvning som kommit fram inom populärmusiken i vårt distrikt.

Både Alice och Kevin är i mina ögon vinnare och båda kan – med förnuftig och varsam matchning – blicka fram emot strålande karriärer. Var och en för sig och möjligen en och annan gång tillsammans. ”Idol 2008” är slut men drömmen är inte alls över.

Jag tycker att Alice levererade en präktig knockout på både Globen-publiken (14.000! Håhåhå, som tomten säger) och tv-tittarna direkt med sin rockiga öppningslåt ”So What”, hämtad ur Pinks samlade hits.

I nästa låt (tittarnas val) underströk hon bara vilken genre som hon faktiskt bör satsa på framöver: den rockiga formen av pop. I smashhiten ”Heaven’s On Fire”, som Kiss gjorde, rockade hon fett, precis som en av jurymedlemmarna utan makt uttryckte det.

Samtidigt som jag anser att Alice gjorde en hundraprocentig satsning som höll hela vägen måste jag erkänna att Kevin imponerade i lika hög grad i sina låtar, först John Farnhams ”You’re The Voice” där han var makalöst bra och sen i Bon Jovi-dängan ”Living on a Prayer”.

Resultatet av den gemensamma ”vinnarlåten”, som de sjöng efter varandra, ”With Every Bit Of Me” skulle jag vilja klassa som 1-1. Alice tog sig alltså så länge kvällen led, men räckte inte ända fram. Strunt samma, hon ska vara överlycklig ändå som fått leva sin dröm eller som hon sa i tv-sändningen:

– Målet var att bli bland de 100 som fick gå vidare och nu står jag inför ett fullsatt Globen. Det fanns inte i mina tankar.

Ett mycket varmt mottagande borde hon få vid hemkomsten till Hedesunda och av hela Gävle kommun. En ny lysande stjärna är tänd och vad passar väl bättre just i dessa dagar. Vi ska känna oss stolta.

Mer läsning

Annons