Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir musiksoppor även i vår

/
  • Sopplunch med Skottes. Musikteatergruppen bjöd i onsdags på visor, jazz och tango – blandat med folkliga toner.
Foto: Lars Wigert

Jodå det blir så kallade Musiksoppor på Spegeln i Gävle även vårsäsongen 2012.

Annons

Och som vanligt är det tre bokningar som gjorts – med artister från både visa, revy och musikalunderhållning – och redan i onsdags var det Skottes musikteater som fick äran att inleda.

– Kombinationen mat och musik och dessutom på lunchtimmen kan aldrig bli fel, det har visat sig i Gävle där Musiksopporna har gått för slutsålda hus, säger Neta Norén, producent på Musik Gävleborg.

Även i Söderhamn och Hudiksvall blir det samma typ av arrangemang.

Fria musikteatergruppen Skottes blandade i onsdags folkliga toner ihop med visor, jazz och tango. Det var känslomässiga berättelser fulla av överraskande vändningar, berättade med musikalitet, teatralitet och lust. Medverkande var Ove Andersson, Sara Fridholm, Marie Skönblom, Stina Zacco och Kalle Zerpe.

Nästa Musiksoppa i Gävle inträffar den 21 mars och blir en hyllning till legendariske visdiktaren Olle Adolphson. ”Visans väsen”, lyder titeln och de som medverkar är Ole Forsberg skådespelare, forne Mascots-medlemmen Anders Forsslund bas/dragspel/sång och Lotta Hasselqvist-Nilsson piano. Må-bra-teater för frusna själar, lyder beskrivningen. ”Visans väsen” består av Olles visor och texter, även prosa. Ett urval som inte bara innefattar de mest kända visorna utan också finstämda eller burleska tolkningar av hans mer sällan hörda alster.

Vårens tredje Musiksoppa i Gävle den 18 april lockar med musikalartisterna Niklas Andersson och Elin Bemark, sång, och Carina E Nilsson på piano. Niklas har startat en ny musikalisk resa i sin karriär med sin andra skiva ”Feelings”. Där sjunger han klassiska ballader från bland annat 1980-talet som på olika sätt inspirerat och påverkat honom till att bli den artist han är idag. Elin Bemark är sångerska, dansare och musikalartist utbildad vid Balettakademien i Göteborg på musikalartistlinjen. Den senaste större produktionen hon medverkade i var ”Hair” på Stockholms stadsteater. Carina har framträtt såväl som pianist såväl som sångerska på konserthusturneér, kyrkokonserter, galapremiärer och musikaliska salonger. Hon samarbetar med Gunilla Backman, Maria Möller, Linda Bengtzing, Sofia Källgren med flera.

Mer läsning

Annons