Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Levas kärlek till Gävle växer sig allt starkare

/
  • Kärleken till Gävle växer. ”Europas kosmiska huvudstad”, anser Thomas Di Leva.

Annons

Thomas Di Leva är tillbaka i hemstan, ”Europas kosmiska huvudstad” som han säger i en liveintervju som ni kan se på gd.se. Förresten var det bara några veckor sen han var här och sjöng ut genom ett fönster i samband med invigningen av katthemmet.

Nu är han ute på en ny sväng med sin delvis förnyade och något avkortade show ”Låt kärleken växa” – som varken är en konsert, föreställning, föredrag eller cirkus, vilket noga poängteras – och Gävle tillhör de platser som får ett återbesök.

– Välkomna till en afton med Sveriges mest förbjudna man, säger Di Leva och fnittrar på sitt oefterhärmeliga sätt.

”The Meaning of Life” är en titel som han kunde ha snott från Monty Python, men okej för budskapet ”Låt kärleken växa” från en herre som skilt sig och skaffat en ny livspartner.

Det finns ingen anledning att göra en ny regelrätt recension eftersom jag förra gången, i september 2008, trotsade många andra recensenter och skrev att mysfaktorn var på högsta nivå, att publiken såg ut att trivas och att huvudpersonen själv agerade som en komiker, som själv hade svårt att hålla sig för skratt.

Nya låten ”Hopp och förtvivlan”, som finns att ladda ner gratis på nätet, har stoppats in i handlingen. Annars känns det mesta igen från höstshowen. Mera prat än musik, fast de flesta av de största hitsen finns med i utmärkta akustiska versioner.

Di Leva kopplar greppet direkt tillsammans med sin briljante sidekick, gitarristen Fredrik Blank, sitt vatten, sina tända ljus och sin fruktskål.

En myskväll kan ni se fram emot, ni som tänker se Di Leva i kväll. Och det är inte utsålt.

Mer läsning

Annons