Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DJ-duon som blir allt populärare

/

På sin väg till Peace & Love-festivalen mellanlandar två av sommarens hetaste kvinnliga pop/dans-artister i Gävle och de är laddade med dansmusik.

Annons

De anses vara ett fenomen, två provokatörer som brutit sig in i en mansdominerad värld. Och Rebecca & Fiona torde vara superlyckliga sedan de just gjort klart med ett albumavtal med Nighttime/Universal.

DJ-duons två mycket framgångsrika singlar, ”Luminary Ones” och guld-certifierade ”Bullets” och den purfärska dubbelsingeln ”If She Was Away/ Hard”, jämte debutalbumet som kommer i höst, gör dem till sommarens mest eftertraktade artistpar.

Förutom en gigantisk sommarturné i Sverige och Norden kommer de även att spela tre kvällar i Barcelona tillsammans med Swedish House Mafia-medlemmarna Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso och i dansmusikens Mecka på ön Ibiza – tillsammans med kollegorna Nause och John Dahlbäck den 5 augusti. Som om inte det vore nog, gästar dom även på Adrian Lux nya singel ”Boy”.

Det var via den webb-exklusiva dokusåpan i SVT som Rebecca (Scheja, fotter till Staffan) och Fiona (Fitzpatrick) blev välkända. Över en miljon tittade på programmen på SVT Play. Serien skulle till en början bestå av tio 15-minutersavsnitt där tittarna kunde följa Rebecca och Fiona på väg mot sitt genombrott. Ytterligare två program gjordes då de blev förband åt Robyn.

Mer läsning

Annons