Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Dreamteam” samlat på slottet

/
  • ”Det här året är vi ett riktigt dreamteam”, säger Ewa Fröling om årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet”. Här tillsammans med Philip Zandén, Barbro ”Lill-Babs” Svenssonoch Robert Gustafsson.
  • Claes Malmberg. Missade press­träffen i söndags.

Fem nya stjärnor och ännu ett slott. På söndagen startade inspelningarna av SVT:s kultursåpa ”Stjärnorna på slottet”

Annons

– Det här året är vi ett riktigt dreamteam, säger Ewa Fröling.

Det råder oro bland de fyra stjärnor som samlats på skånska Bäckaskog slott. En stjärna fattas. Varför Claes Malmberg inte har anlänt, eller var han är, vet ingen. Och det stör dem. Philip Zandén, som känner Claes sedan tidigare, kliar sig i håret.

– Vi fattar ingenting. Antingen är Claes sen som vanligt, eller så gömmer han sig i buskarna och väntar på att hoppa fram. SVT försöker förmodligen bara få oss ur spel, säger han.

Att Malmberg spelar teater i Göteborg, ansluter senare på kvällen och att allt är i sin ordning vet varken Zandén eller de andra stjärnorna Ewa Fröling, Robert Gustafsson eller Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Lill-Babs har tidigare varit med i ”Så mycket bättre”, TV 4:s program som har många likheter med stjärnorna på slottet. Men själv är hon inte rädd för att tittarna ska få höra hennes livshistoria på samma sätt en gång till.

– Det är två olika program. I det andra programmet var det mycket mer fokus på musiken. Dessutom tror jag inte svenska folket vet allt om mig. Det kanske kommer fram något helt nytt på slottet, säger hon.

Det är inte ovanlighet att stjärnorna öppnar sig för varandra under veckan de tillbringar på slottet. Snarare tvärtom. Både stjärnorna och publiken brukar kunna få tal del av väl förborgade familjehemligheter och yrkesskvaller och få viss inblick i de kända slottsgästernas privatliv. Men det är inget som skrämmer Robert Gustafsson – han har tidigare berättat både det ena och det andra i sin självbiografi ”Från vaggan till deadline”.

– Så det kan jag väl göra igen. Jag har inga problem med det. Det enda jag är orolig för är att jag inte är så representativ på morgonen. Men jag får väl bjussa på det, säger han.

Vad vill du ta med dig när du åker hem igen efter den här veckan?

– Allra helst en helt ny bekantskap. En bekantskap som håller, någon man kan äta middag med. I den här branschen jobbar man ihop och ses inte förrän nästa gång det är dags att jobba. Nu är det på riktigt och vi ska lära känna varandra.

Mer läsning

Annons