Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebbot blir vokalist hos symfoniorkestern i höst

/

Efter förra säsongens gästspel av Ola Salo, Salem Al Fakir och September stundar det en höst där Gävle symfoniorkester fortsätter samarbetet i sin speciella Lördagsserie med kända svenska pop- och rockartister.

Annons

Först ut är, som GD Nöje tidigare bekräftat, Thomas Di Leva. Lördagen den 29 september är det datum som gäller för hans del. Den 27 oktober, också det en lördag, kommer Ebbot Lundberg och hans The Soundtrack Of Our Lives till konserthuset. Jill Johnson gör sin julkonsert tillsammans med symfoniorkestern den 1 december och 4 maj nästa år blir Magnus Carlsson (Weeping Willows frontman) solist. Han har dessutom en hemlig gäst med sig.

Med The Soundtrack Of Our Lives gör symfoniorkestern också en konsert i Uppsala Konsert & Kongress den 1 november. Biljetterna till båda evenemangen släpps förresten i dag.

TSOOL är som bekant inne på sitt sista år efter 17 år som band. Sextetten spelade senast på Hultsfredfestivalen och ska närmast vara med i Peace & Love i Borlänge, Gatufesten i Sundsvall och längre fram i ”Allsång på Skansen” 7 augusti.

Sångaren Ebbot Lundberg har redan släppt en soloplatta, ”There’s Only One Of Us Here” som låter mer pop och avskalat jämfört med det vi som TSOOL stod för. Plattan innehåller för övrigt bara ett spår med olika kapitel och är till största delen instrumental.

Med symfoniorkestern bakom sig kan Ebbot emellertid ägna sig helt åt sin förträffliga rockpipa.

Mer läsning

Annons