Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Gävle väntar Broadway

/
  • Gunhild Carling på Broadway. Ja, med lite hjälp av självaste Bil Clinton har detta blivit en verklighet för den skånska multiinstrumentalisten.

I kväll är hon tillbaka, den omåttligt populära multiinstrumentalisten och sångerskan Gunhild Carling.

Annons

Givetvis ingen julkonsert med Christer Sjögren denna gång utan en helt egen varietéföreställning tillsammans med föräldrar, syskon ett vältrimmat storband och en danstrupp.

– Jag tycker om Gävlepubliken och detta blir tredje året i följd som jag kommer med hela familjen och storbandet, säger Gunhild Carling.

Hon är bland annat känd för att hon kan spela trestämmigt på tre trumpeter samtidigt. Hennes trombonspelande imponerade stort på Bill Clinton under en konsert till hans ära en jazzkonsert på Hilton i Malmö i våras. Detta ledde till att Gunhild inbjöds att spela på jazzklubben Cleopatra’s Needle på Broadway i New York i slutet av förra året.

Självaste Clinton öppnade dörrarna för blondinen från Sverige, som han ska ha dristat sig att kalla ”Marilyn”...

– Hon är en av världens tio bästa trombonister, ska tenorsaxofonisten och jazzälskaren Clinton ha uttryckt sig spontant enligt IT-pionjären Dan Olofsson som hade ex-presidenten till bordet.

Bill Clinton klev också upp på scenen och höll ett tacktal.

– Det var underbart att höra honom berömma mig inför hela publiken, säger Gunhild Carling, som även fick en kram av Clinton efteråt.

En person i Bill Clintons entourage fick med sig ett tiotal dvd-skivor hem till New York, för att sprida till branschfolk.

– Jag hade inte räknat med att få någon speciell respons, förklarar Gunhild. Jag gav dem en bunt plattor av artighet. Men nu har jag både varit på Birdland och Blue Note för att diskutera framtida spelningar. I går spelade jag på en jazzklubb på Broadway. Det finns också intresse att jag ska sätta upp hela min jazzvarieté på Broadway senare i vår, vilket ju känns häftigt. Jag spelar ju musik som har sitt ursprung i Harlem.

Gunhild Carling och storbandet inledde sin Sverige-turné i Lund 4 januari och final blir det den 27 januari på Berwaldhallen i Stockholm. men först alltså Gävle i kväll för skånskan som kan traktera hart när vilket instrument som helst, åtminstone 25 stycken.

Mer läsning

Annons