Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En go gubbe från Göteborg

/

Han har kallats för ”Sveriges goaste Göteborgare” och fasen vet om det inte är helt välförtjänt.

Annons

Mycket mera än epitetet ”kort, knubbig och kristen” för han är väl, som han sa, ingen jäkla säl heller.

För första gången bevittnade jag en föreställning med denne Martin Krantz och kan bara beklaga alla de stand up-fans som inte var där. Blott 20-talet mötte upp till Gastas höstpremiär, vilket bara understryker om att vi befinner oss i ett vakuum mellan sommar och höst.

Magnus gör rösterna till spårvagnarna i hemstan, för övrigt inspelade i Gävle, vilket föranlett en Facebook-grupp för alla som hatar spårvagnsrösten. Om det är en kille eller tjej tvivlar vissa på, men Martin är bevisligen en kille, nybliven far dessutom.

Hans tunga är ibland snabbare än hjärnan, men det är ju bara en fördel i den stand up-konst som också behärskas av Gävleklubbens egen ”psycho” i ämnet, Hans Carstensen. Han hade äran att värma upp för Krantz och gjorde detta med den äran. Bland annat genom skojerier om en adopterad hund vid namn Erland och en favorit i repris, älgjakten där stockholmare hamnar i skottgluggen.

På scenen under första halvleken på Gasta-premiären stod Wille Sahlstedt och hemmakomikern Gerda Bylund, ersättare för Emma Wessleus som lämnat återbud.

Mer läsning

Annons