Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En helkväll för alla som älskar The King

/
  • Så såg det ut för 13 år sen. Henrik Åberg vann finalen av ”Sikta mot stjärnorna” med sin imitation av Elvis Presley. Det har han fortsatt med.

Annons

The Beatles, Abba, AC/DC, Johnny Cash, Edith Piaf, Barbro Hörberg, Karl Gerhard, Ernst Rolf...ja, det är inne med imitationer av legendariska artister. Det brukar också kallas för hyllningar.

Här kommer en till, den mest imiterade artisten av dem alla, Elvis Presley - The King.

”Elvis Forever” är en konserthusturné med de mest glittrande guldkornen från en karriär som saknar motstycke. Dertta presenteras av en samling som passionerat älskar allt vad Elvis handlar om: Henrik Åberg, Jack Baymoore samt inte minst SWE TCB Band med kören Swedenaires. Tillsammans täcker de odödliga Elvisklassiker från tre decennier.

Henrik Åberg står i spetsen för tolv man starka SWE TCB Band som tar sig an Elvis 60- och 70-talslåtar. Henrik har som bekant sjungit Elvis förut. Redan som 19-åring vann han 1995 talangtävlingen ”Sikta mot stjärnorna” med sin version av ”Blue Hawaii” och sedan dess har han flera gånger bevisat att han har få övermän i Sverige när det gäller konsten att tolka Elvis. Henrik har dessutom haft en rad övriga hits på svenska topplistor samt medverkat i Melodifestivalen.

Jack Baymoore (alias Kent Vikmo) tolkar Elvis 50- och tidiga 60-talslåtar. Tillsammans med kompgruppen The Bandits slog han igenom internationellt med debutsingeln ”A-V8 Boogie” 1996 och har sedan dess varit Sveriges mest framgångsrika rockabillyartist med regelbundna turnéer i USA och Europa. Han har spelat med många av de musiker Elvis själv anlitade: Glen D Hardin, Bob Moore, Reggie Young och John Wilkerson med flera. Många hävdar att Jack Baymoore är oöverträffad när det gäller att fånga det autentiska rockabillysoundet från 50-talets mest febriga år.

Hela showen börjar med ett litet småskaligt band från den allra tidigaste ”Sun Records”-perioden och byggs därefter på med fler musiker allteftersom repertoaren flyttar fram i tiden. Elvis hade som bekant kören The Jordanaires med på många av sina mest legendariska inspelningar. Henrik och Jack kommer att bli uppbackade av The Swedenaires, en kör som tidigare gick under namnet Beskkvartetten, men som döptes om till Swedenaires av ingen mindre än Elvis ”hovgitarrist” James Burton vid ett Sverigebesök. Att Burton var mäkta imponerad av vokalgruppens sound behöver knappast påpekas…

Som mest kommer 14 man att stå på scen för att ge en minnesvärd musikupplevelse med högtryck från första ackordet.

Stones-gitarristen Keith Richards sa en gång: ”Before Elvis, the world was black and white. And then…zooom, it went technicolor”.

Mer läsning

Annons