Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En ny festivalgeneration

/

Borlänge-festen välkomnar en ny generation. Argumentet ”för gammal för festival” kan i fortsättningen bli svårt att använda för 25-plussare med åldersnoja.

Annons

Samtidigt som Peace & Love satsat extra på barn i år fick en grupp boende inom Borlänges äldreomsorg också festivalstämning – nu vill de att festivalen ska satsa extra mycket även på dem.

När inspiratörerna från äldreboendena i Borlänge kommun såg att Peace & Love skulle göra en separat satsning för barn i år såg de en möjlighet.

– Jag tänkte direkt att det skulle vara jättekul att göra de äldre mer delaktiga i den stora festivalen som anordnas varje år. Många har följt den på avstånd genom åren, säger Lena Lindkvister som tillsammans med kollegan Sofia Sikström gjorde verklighet av planerna.

Under tisdagen bjöd festivalledningen på inträdet för ett festglatt gäng. Det blev en tur kring området, men på hemvägen tog de också en sväng förbi campingen för att insupa festivalatmosfären.

Lena Lindkvister hoppas på ett fortsatt samarbete och att det till nästa år kan bli en egen gren av festivalen, med inslag som passar en mognare målgrupp.

Rune Hellman, 87, besökte festivalområdet i tisdags. Han ser gärna en utveckling av programmet.

– Jag efterlyser en särskild dag eller plats för äldre människor. Det finns tillräckligt med intresse på äldreboendena i och utanför kommunen, säger Rune Hellman som räknar med att komma tillbaka nästa år. Kanske kan han också få se något band.

– Jag gillar ju dansbandsmusik, så det skulle vara kul om man fick se något sådant. Kanske Lars-Kristerz eller Lasse Stefanz, föreslår han.

Peace & Love välkomnar initiativet och ska fortsätta diskussionen efter festivalen, enligt festivalens presschef Ronny Mattsson.

Sofia Juvel/TT Spektra

Mer läsning

Annons