Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engagerad jul

/
  • Julkonserten 2008. Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch flankerar  Hannah Holgersson, Pernila Wahlgren och Linda Lampenius.

Annons

Triple&Touch, Pernilla Wahlgren, Linda Lampenius, Hannah Holgersson, Star School Choir och Magnus Spångbergs kör och orkester.

Det bådar för både en stämningsfull och lekfull musikalisk afton blandat med finländskt vemod, kan tänkas.

Duon Triple & Touch håller benhårt på traditionen.

– Ja, vi var ju med redan unde de första tio åren på 80- och 90-talet då Sissel Kyrkjebö var den stora stjärnan, berättar Ken Wennerholm som tillsammans med radarpartnern Göran Rudbo nu musicerat och underhållit publiken ända sedan de träffades på Musikhögskolan 1983.

På senare år har deras karriärer fått ännu större social betydelse eftersom de nu med stort engagemang ägnat sig åt sitt skolprojekt i Afrika som startade för tre år sen i Namibia, Sydafrika och där nu Zambia också är med.

– Det är fantastiskt vad snabbt välgörenhetsorganisationen vuxit, berättar Ken.

– Nu är det 60 skolor och omkring 60 000 elever involverade i ”Star School”-projektet som går ut på att genom information ska få ungdomarna att förstå sambandet mellan att skydda sig och vara frisk.

Triple & Touch jobbar för att få in mer pengar till projektet, genom sponsorer i näringslivet, fadderverksamhet och en hel del annat. Precis som förra året turnerar de nu i Sverige med den afrikanska kören Star School Choir. Kören ger julkonserten en speciell klang med en ”touch” av världsmusik.

TV-underhållningen ”På spåret” är ett minne blott efter lite meningskiljaktigheter med programledningen. De har fullt upp ändå, Triple & Touch.

– Fast julturnén är något lugnare i år än tidigare och det känns bra, säger Ken. Vi får chansen att träffa våra familjer lite oftare.

Det samma gäller säkert Pernilla Wahlgren. Hon har nyligen avverkat en lång succéfylld period som Maria i musikalen Sound of Music på Göta Lejon i Stockholm. En poäng i sammanhanget är att Pernilla är född på självaste julafton.

Violinisten Linda Lampenius har varit med förr och mött julen från scenen. Lärdomen från ”Let’s Dance” tar hon väl med sig – för visst dansar man in julen även i en julkonsert!

Hannah Holgersson är en skönsjungande sopran. Och det blir hon som får ta sig an obligatoriska ”Oh Helga Natt”.

Mer läsning

Annons