Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett år tillsammans i nya bandet – det firas både live och på skiva

/
  • Ramblin Romeos firar ett år som band och bandet som spelar på CC-puben i kväll består av Danne Königsson (sång/gitarr), Marcus Odby (gitarr), ­Sverker Magnusson (klaviatur), Micke Eriksson (bas) och Petter Diamant (trummor).

Gärningsmännen återvänder till genombrottsplatsen.

Annons

För nästan på dagen ett år sedan gjorde gruppen Ramblin Romeos, som i likhet med Refreshments är en blandning av medlemmar från Gävle och Skutskär, sin livedebut på CC-puben. Det var lapp på luckan (= fullspikat) och fansen fick den tröst som behövdes efter nedläggningen av det omåttligt populära tributebandet Cash Is King.

Ur ”spillrorna” reste sig ett nytt band, i stort sett byggt på samma personer, som så småningom spelade en annan typ av musik. ”Outlaw Country from the North” heter beskrivningen på hemsidan.

– Visst finns det kopplingar till exempelvis Tom Petty och Neil Young men egentligen är det bara raka amerikanska rockinfluenser det handlar om, säger pianisten/organisten Sverker Magnusson. Övergången från det Johnny Cash-dominerade materialet till det nya soundet har kommit successivt och nu känns det som vi hittat rätt.

Inte bara på livescenen, resultatet har dessutom blivit ett skivkontrakt och ett redan inspelat debutalbum med tio låtar som kommer att ges ut i början på december. Dessförinnan släpps en singel den 16 november.

– Först tänkte vi kombinera ettårsjubileet på CC med en releasefest men plattan är något försenad så den senare grejen får vi skjuta på ett tag, förklarar Sverker. Hur som helst känns det skönt när vi nu gallrat fram de tio spår vi tycker är bäst av de 27 som vi spelat in och haft att välja på.

Ramblin Romeos har, precis som föregångaren Cash Is King, en stor skara av fans så ni som tänkt kolla in bandet i kväll uppmanas att vara ute i god tid. Det kan bli fullt nu också!

Mer läsning

Annons