Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falkman och Nordin får musikalpris

/
  • Loa Falkman och Sven Nordin har gjort succé i musikalen ”La Cage Aux Folle” på Oscarsteatern i Stockholm.

Annons

Loa Falkman och Sven Nordin får dela på SJ:s musikalpris i år för sitt samspel som det övertygande kärleksparet i ”La Cage Aux Folles”

– Vi tar hand om varandra, säger Sven Nordin.

Vederhäftigt gestaltad kärlek och ett tajt samspel. Det är den stora behållningen av att se Loa Falkman och norska Sven Nordin i ”La Cage Aux Folles”, enligt juryn för SJ:s musikalpris som låter det fiktiva kärleksparet dela på äran.

Sedan premiären har de spelat kring 40 shower ihop.

– Det handlar inte bara om två bögar utan om att berätta en kärlekshistoria och få det att synas för publiken. Det är lätt att spela bort det att det blir roligt på fel sätt. Vi tar hand om allvaret som finns i historien och få folk att tro på de här två och deras kärlek, säger 55-åriga Sven Nordin som fick kämpa med språket inför sin första svenska teaterroll.

Enligt norrmannen ”bondade de direkt”. Loa Falkman instämmer.

– Ja, kemin funnits där sedan första mötet.

Nyligen blev det officiellt att Loa Falkman härnäst gör Björn Skifs 80-talsmusikal ”Spök” ihop med stjärnor som Måns Zelmerlöw och Lena Philipsson.

– Det började för några år sedan när jag, Måns och Skifs gjorde en show tillsammans. Jag och Björn är ju årsbarn så vi pratar ju samma språk så det kommer nog bli bra med ”Spök”, säger Falkman som spelar den flera hundra år gamle betjänten Bernhard som tar livet av Zelmerlöw i musikalen.

Som det ser ut nu spelas ”La Cage Aux Folles” fram till påsk, därefter tar repetitionerna av ”Spök” vid. Samtidigt hoppas Loa Falkman hinna med både filmplaner och skivinspelningar.

Sofia Juvel

FOTNOT: SJ delar ut sitt musikalpris sedan 2009. Tidigare pristagare är Ola Salo, Gunilla Backman och Johan Glans.

Mer läsning

Annons