Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjäre Johan har greppet

/

Efter midnatt intog Johan T Karlsson, även känd som Familjen, scenen uppbackad av Andreas Tilliander och sin nya livetrummis Per Nordmark.

Annons

De började spelningen som vanligt med låten ”It Began In Hässleholm”. Publiken samlades snabbt i en klunga vid scenen som var placerad på dansgolvet, den väldiga basen pumpades ut ur högtalarna och alla började dansa och hoppa.

För cirka fem år sedan var Familjens spelningar mer en uppbyggnad fram till hans hitlåt ”Det snurrar i min skalle”, men nu har han en betydligt bredare repertoar. Låtar som ”Det var jag”, ”När planeterna stannat” och hans senaste hit ”Vi va dom” blev väldigt uppskattade. Johan kopplade snabbt ett starkt grepp om publiken och behöll det under större delen av spelningen.

Halvvägs provade han en osläppt instrumentallåt som jag inte tyckte funkade eftersom hans låttexter är så pass viktiga. Inte nödvändigtvis för att de är så bra utan sättet han levererar dem på. Han var nu entusiastisk, trivdes verkligen på scenen där han slänger runt med sitt stativ, kastade upp mikrofonen i taket och ständigt delade ut high fives till publiken. När jag trodde att det inte kunde bli så mycket mer explosivt så avslutade han spelningen med min personliga favorit, ”Det var jag”. som varenda människa tycks kunna hela texten på.

Även om jag tycker att vissa låtar är lite ojämna så har man alltid roligt med Familjen.

Alexander Alzén

Mer läsning

Annons