Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Favoriten tog hem segern

/

Förhandsfavoriten höll hela vägen i årets "Let's dance". På fredagskvällen vann fotbollsspelaren Anton Hysén TV 4:s danstävling tillsammans med partnern Sigrid Bernson.

- Fan vad gött! utropade han lyckligt efter segern.

Annons

En tango, en samba och ett hisnande shownummer. Sedan var det klart. Årets "Let's dance"-vinnare heter Anton Hysén och Sigrid Bernson.
- Jag föll ihop som en sopsäck när de ropade ut våra namn. Fan vad gött! Det har varit underbart, och jag är jättenöjd, sade en överlycklig Anton Hysén direkt efter programmet.

Fotbollsspelaren har varit favorit sedan sina allra första danssteg i TV 4:s danstävling, när han överraskade både tittarna och juryn med en närapå perfekt cha-cha-cha. Ändå tvivlade han på sin egen förmåga:
- Jag trodde att vi skulle åka ut fort, med tanke på hur jag var!

De två sista tävlingarna före finalen fick han utstå kritik från juryordföranden Tony Irving, som bland annat menade att det varit för mycket show och för lite dans. Men i finalen var hans tonläge varmare.
- Jag har inte varit så förtjust i dig de senaste veckorna, men det där var en riktigt tekniskt bra tango, berömde Irving efter första dansnumret.

"Kung i kväll"
I finalen mötte Anton Hysén och Sigrid Bernson skådespelerskan Molly Nutley och hennes danspartner Calle Sterner. Det såg länge ut att bli en jämn kamp mellan de båda finalisterna, som låg på exakt samma poäng efter sina tre danser - 89 poäng vardera av 90 möjliga.
- Molly gjorde tre fantastiska danser. Vilken bra final det blev, konstaterade Hysén efteråt.

Anton Hyséns samba imponerade särskilt på juryn, och precis som Nutleys andra nummer belönades den med full pott från juryn.
- Du är kung i kväll! jublade Ann Wilson.

Det tyckte också tv-tittarna, som röstade fram 21-åringen till vinnare.

"Stolt över Anton"
Molly Nutley var glad över sin andraplats, och hyllade sin motståndare efter tv-sändningen.
- Jag är fruktansvärt stolt över Anton. Han förtjänar det här, och det har jag tyckt sedan första programmet, sade hon samtidigt som hon kramades om av sin familj.

Under säsongen har Anton Hysén pendlat mellan dansträningar i Stockholm och fotbollen i Göteborg. Nu kommer han att fokusera helhjärtat på Utsiktens BK i en månad. Sedan blir det semester, då han bland annat ska åka till London - tillsammans med sin nyfunna bästis Molly Nutley. Men först: En ordentlig segerfest:
- Nu ska vi verkligen fira. All in!

Therese Lindström/TT Spektra
therese.lindstrom@ttspektra.se

Mer läsning

Annons