Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalhumöret tillbaka i Borlänge

/
  • Humöret är på topp och stämningen har återvänt till festivalbesökarna. Foto: Erik Mårtensson

Festivalhumöret var tillbaka efter tisdagens plötsliga blixtnedslag. I strålande sol rusade tusentals människor in på festivalområdet för att se Dropkick Murphys när Peace & Love-festivalen startade på allvar på onsdagen.

Annons

Stämningen kom av sig lite när blixten slog ner i anslutning till festivalområdet på tisdagseftermiddagen. Men nu fortsätter festen.

– Alla är tillbaka på festivalområdet enligt mina rapporter, säger presschefen Ronny Mattsson.

Av de 20 personer som fördes till Falu lasarett fick sju stanna kvar för observation över natten. Det är fortfarande oklart var blixten slog ned, men det var de i närheten och höll i paraplyer och andra metallföremål som drabbades av smällen.

Enligt SMHI är risken för ytterligare åskoväder liten, men arrangörerna har ändå valt att gå ut med allmäna åskråd på hemsidan. Oroliga anhöriga uppmanas att hålla koll på Peace & Loves flöde i sociala medier.

– De drabbade var vid medvetande hela tiden och kunde själva kontakta sina anhöriga. Vi är själva snabba med att få ut information på Facebook och Twitter, säger Ronny Mattsson.

Av de 45 000 biljetter som sålts hade 26 000 blivit till armband runt lunchtid när Bostonpunkarna i öppningsbandet Dropkick Murphys höll hov på Fantasia-scenen. Solen stod högt på himlen när publiken skuttade ut från campingentrén likt ystra kor på betessläpp. Men de stora scenerna domineras av svenska artister den första dagen. Magnus Uggla lockade med nostalgi genom att utlova många låtar från sin tidiga karriär.

Roxette gör sin enda Sverigespelning i år i Borlänge, och sin första spelning på en liten stad sedan 1998.

– Både Roxette och Uggla är säkra allsångskort. Med så många odödliga klassiker kan det inte gå fel, säger Ronny Mattsson.

Nu återstår det att se om det blir ett nytt besöksrekord för Peace & Love som drog 50000 till Borlänge förra året.

Sofia Juvel

Mer läsning

Annons