Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festligt värre på 80-talspartyt

/
  • Benny Fröjd, 49 år och Viviane Corman, ålder hemlig, Gävle:Vilken är din bästa låt/artist från 80- talet?Benny: – Rockgruppen Sisters of Mercy. Viviane Corman: – Älskar Anna Book med låten ABC.
  • Thomas Möller, ålder hemlig och Anne Antonen, 49 år, Gävle.Vilken är er bästa låt/artist från 80-talet?– Alla låtar med Prince. 
  • Kicki Ljunggren, 49 år, Gävle, och Eva Isensköld, 47 år, Gävle. 
Vilken krog var hetast på 80- talet?
– Dollhouze var hetast, vi båda har jobbat där. Efterfesterna var grymma.
  • Anna Åkerdahl, 39 år, Gävle. 
– Jag hängde mest på Vickan.
Bästa låten? – ”A Question Of Time” med Depeche Mode.

På lördagskvällen var det dags för en 80-talskväll av högs­ta klass på Estraden i gamla Parken i Gävle.

Annons

Johan Dahl & Co vred klockan tillbaka och välkomnade heta uteställen som Blå Grottan, Dollhouze, Gävle Vapen (GeWe) och Wictoria, som lockade Gävles festfolk att parta hela natten lång.

Det var en reunionfest med glada människor som åt middag till Wallmans, dansade till ”Clabbe” Geijerstam som vände plattor. En favorit i repris sa många som även var på den förra 80-talsfesten på Estraden 2009.

Allt började som en Facebook-grupp för personer som jobbat på eller varit gäster på krogar i Gävle på 80-talet. Johan Dahl arbetade själv i krogbranschen dåförtiden på Dollhouze och sen som barmästare på CH. Han beskriver det som en fantastisk tid med mycket ”intressanta möten, människor, skratt och party”.

Artister som ligger honom varmt om hjärtat är Abba, Donna Summer och Boy George. Kvällens vinnare för bästa klädsel blev Gun och Benny Sjögren.

De övriga finalisterna var Katrin Reinhold samt Jenny och Niklas Tärnåsen.

Undertecknad lämnade Parken med känslan av en stor klassfest och till tonerna av Thomas Ledins låt ”Sensuella Isabella ”.

Text och foto: Maria Hammarberg

Mer läsning

Annons