Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Filip & Fredrik firar 100 samtal

/

Nu fyller Filip och Fredriks podcast 100 sändningar. Humorduon firar med att spela in jubileumssändningen inför publik i anrika Berwaldhallen i Stockholm.

Annons

Alla som är någon i mediesvängen har en egen podcast. Mer eller mindre. Carina Berg och Jenny Strömstedt har en, Kristian Luuk och Andres Lokko likaså, liksom Alex Schulman och Sigge Eklund och Hanna Widell och Amanda Schulman.

Men först med att göra formatet stort var radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. 2010 började de sända podradio ihop, och den här veckan spelar de in avsnitt 100.

– På sätt och vis är podcasten det roligaste vi har kommit på. Det finns inget tv-program vi har gjort hundra avsnitt av. Det är unikt för oss, säger Fredrik Wikingsson.

I kväll firar de jubileet genom att spela in den hundrade podcasten inför publik i Berwaldhallen i Stockholm. Biljetterna till tillställningen såldes slut på några minuter.

– Av allt man gör är det här nästan det märkligaste. Folk har betalat pengar för att se oss sitta och prata med varandra på en scen. Det är konstigt, tycker Filip Hammar.

– Det blir en kväll präglad av lugn, fin extas, lovar Fredrik Wikingsson.

– Och dårskap, tillägger Hammar.

Duon, som på måndag är aktuell med en ny säsong aktualitetsprogrammet ”Breaking News” i Kanal 5, är stolt över att ha varit trendsättare inom just podradio.

– Vi borde vinna Stora journalistpriset för podcasten. Vi har startat en rörelse, konstaterar Filip Hammar.

Ni pratar med varandra i era många tv-program och nu har ni pratat med varandra i 99 podcaster. Har ni så mycket mer att prata om?

– Podcasten är ett bra lackmustest på när det är dags att sluta jobba ihop. Den dagen vi slår oss ner och inte har något att prata om får vi nog börja se oss om efter något annat, säger Filip Hammar.

– Än så länge har vi inte hamnat där.

Mer läsning

Annons