Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charmigt spel men orimligt manus

/

Skunk är en flicka som lever med sin pappa och bror i London på en återvändsgata.

Annons

Redan i filmens början bevittnar Skunk en svår misshandel som skakar om henne ordentligt. För att inte tala om oss i biosalongen.

Eloise Lawrence spelar Skunk med en blandning av charm och tonårsaktig tjatighet och Tim Roth spelar hennes tålmodiga pappa, som något lamt försöker reda upp vad som hänt bland grannarna. Det som är filmens absoluta tillgång är skådespelarna som har en fantastisk tonsäkerhet i varje händelseförlopp. Det händer nämligen osannolikt mycket i detta lilla kvarter på kort tid.

Den aggressiva grannen är alltid beredd att anfalla, med hjälp av sina löpska döttrar. Ett par småflickor åker omkring och kasta lera på vem som helst och i skolan härskar våldet. Den misshandlade i grannhuset har psykiska problem, för att inte tala om hans föräldrar.

Drömmar blandas med verklighet på ett charmerande sätt men det känns som om manus har späckats med alltför mycket för att man ska kunna svälja anrättningen. Däremot skulle jag gärna vilja träffa på samma skådespelare i en annan film av samma regissör, med ett mera rimligt manus. Så här hårt och händelserikt är nog inte livet ens i norra London, hoppas jag. Men välspelat är det så att man nästan tror på historien.

Christina Hygge

Mer läsning

Annons