Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett hundhotell vi inte sett maken till

/
  • Tonårsstjärnan Emma Roberts och hennes motspelare Jake T. Austin imponerar i ”Hundpensionatet”, som annars är en rätt så medioker film. Foto: UIP

Annons

Andi och Bruce är föräldralösa och har därför hamnat hos ett odrägligt hippiepar som inte bryr sig om något annat än att nära sin obefintliga musikerkarriär. Syskonen är följaktligen inte överdrivet nöjda med sin tillvaro. Ända tills de snubblar på ett nedgånget lyxhotell där några hundar satt bo. För vips förvandlar de tillsammans med några nyfunna vänner stället till ett hundpensionat man inte sett maken till.

Fast det hela slutar förstås inte där. I stället är det nu historien börjar på allvar. Komplikationer uppstår, kyska blickar utbyts mellan Emma Roberts och tonårshunken Johnny Simmons och hundar i alla storlekar ser söta ut och förmänskligas på längden och tvären.

Särskilt det sistnämnda betonas. För självklart har gänget bakom filmen förlitat sig på att hundarna ska göra jobbet, och ingen kan förneka att de kan sina saker. Om inte annat har de betydligt mer utstrålning än stjärnskottet Emma Roberts i huvudrollen. Den enda som lyser mer än de fyrbenta aktörerna är den alltid lika sympatiske Don Cheadle, som ger sin socialassistent oväntat mycket hjärta.

Fast jag ska inte gnälla för mycket. Den unga matinépubliken har faktiskt ingen större anledning att inte gilla det här. Dessutom tilltalas jag av det faktum att upphovsmännen inte försökt plocka poäng med någon slags tröttsam påklistrad coolhet på samma sätt som man till exempel gjorde med ”Chihuahuan från Beverly Hills” nyligen. I stället står filmen för sin präktiga dammighet utan att ursäkta sig det minsta, vilket om inte annat ger ett skimmer av ärlighet kring anrättningen.

Peter Eliasson

Mer läsning

Annons