Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletjejerna Isabel och Amanda släpper komediserien "Come Come Commercial" på Youtube

/
  • Isabel Linander och Amanda Nejderyd utgör Go-At Media Productions som har premiär för webbserien
  • Scen från
  • Scen från
  • Scen från
  • Scen från

29 januari är det premiär för Gävletjejerna Isabel Linander och Amanda Nejderyds humor-webbserie "Come Come Commercial" på Youtube. Den utspelar sig på en reklambyrå där ett gäng utflippade karaktärer jobbar.

Annons

Youtube har varit en språngbräda för många unga svenska stjärnskott inom tv, film och scenkonst de senaste åren för namn som Bianca Kronlöf, Gina Dirawi, William Spetz med flera. Isabel Linander, uppvuxen i Hagaström och Amanda Nejderyd, från Bomhus, kanske blir näst ut?

Nu ligger trailern ute till deras kommande humorserie "Come Come Commercial" som utspelar sig på en reklambyrå med samma namn. Där jobbar ett gäng utflippade karaktärer, varav sex stycken handlingen huvudsakligen kretsar kring.

– Karaktärerna är baserade på folk vi har träffat på genom åren. Gemensamt för de alla är att de är ensamma människor. Vi avskyr buskishumor och billiga skämt. Det är inga punchlines utan mer dråpliga situationer och repliker, berättar Isabel Linander på telefon.

Isabel Linander och Amanda Nejderyd inspireras också av Lorry-gänget, i synnerhet Suzanne Reuter och Ulla Skoog, Mia och Klara och Killinggänget. De är födda 1989 och träffades på Vasaskolans teaterlinje på gymnasiet. Isabel Linander har spelat teater sedan femårsåldern och hennes första betalda scenjobb var redan 2003 då hon var med i Folkteatern Gävleborgs uppsättning av "Trollkarlen från Oz". Efter gymnasiet flyttade hon till London för att jobba på ett filmmusikproduktionsbolag. Amanda Nejdreryd drog också från Gävle efter studenten, till Los Angeles - där hon studerade på New York Film Academy. Hon har medverkat i flera amerikanska filmer som skådespelare och regisserat kortfilmen "Death Rose"

Under tiden de bodde i från varandra höll de kontakten och flyttade nästan samtidigt tillbaka till Sverige där de sammanstrålade i Stockholm.

– Vi tänkte att vi borde göra något ihop. Det gäller att skapa egna jobbmöjligheter.

Produktionsbolaget Go-At Media Productions föddes - med en passning till Gävlebocken i namnet. Julhelgen 2013 började de spela in "Come Come Commercial" som sedan har satts i etapper under de dryga två år som gått. Ovanligt lång tid för en lågbudgetproduktion, konstaterar Isabel Linander. Med sig som kameraman har de Kalle Svensson, som jobbat med stora produktioner som Beck-filmerna och "Bron" (och även han har kopplingar till Gävle). Musiken står Gävlebon och musikproducenten Herman Mukonda för.

Både Isabel Linander och Amanda Nejderyd gillar att hålla sig upptagna med diverse projekt. Än så länge kan de inte leva som kulturarbetare, utan jobbar extra som lärarvikarie och på City Gross. I fjol satte Isabel Linander upp pjäsen "Vem tackar mig (när allt inte är svart eller vitt)?" på Teater Reflex i Stockholm, som handlar om utbrändhet och psykisk ohälsa bland unga. Hon utgick från egna erfarenheter. Där gjorde hon rubbet: regi, manus, skådespeleri.

Nu ser både fram emot att äntligen få visa publiken vad de gjort under flera år. Många kompisar känner sedan länge till att de jobbar med en serie, men har inte sett något förrän trailern lades upp. Responsen hittills har varit positiv.

– Det vore kul om det blev uppmärksammat. Jag skulle vara nöjd om folk vi inte känner kollar.

Mer läsning

Annons