Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Som klippt och skuret för Carrey

/

Att döma av den roliga trailern är ”Yes Man” som gjord för Jim Carrey och smakproven ljuger inte. Det här är en konceptkomedi i samma anda som ”Liar, Liar” eller ”Mina, jag och Irene” – minus de grova svor­domarna och vulgäriteterna – som redan vid manusläsningen garanterat givit denne lustigkurre idel idéeer till egna infall att spinna vidare på.

Annons

Jim Carrey är Carl Allen, en man som befunnit sig i ett självvalt uttråkat depparvakum ända sedan flickvännen dumpade honom något år tidigare. Men det ska det bli ändring på nu.

Efter några verbala sparkar i häcken av omgivningen går Carl motvilligt på ett självhjälpsmöte där metoden är lika simpel som genial. Tacka ja till livet är budskapet, vilket i praktiken innebär att han inte nobbar ett enda förslag han får presenterat för sig.

Filmens buskap är givetvis att livet blir mycket rikare och roligare om man är öppen för saker, men den som hoppar på allting får samtidigt räkna med konsekvenser.

Jag måste dock säga att ”Yes Man” långt ifrån är den galnaste komedi komikern medverkat i.

Vid en jämförelse med hans tidigare filmer ter sig denna både tam och smått ojämn. Desto roligare då att det lyfter så fort Carl umgås med Zooey Deschanels bohemtyp.

Då blir ”Yes Man” plötsligt knasig och söt på ett vis som man kanske inte förväntat sig från en film med Jim Carrey i rollistan.

Peter Eliasson

Mer läsning

Annons