Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin underhållning – men musiken kom i skymundan

/
  • Fartfylld varieté. Jodå, det svängde rejält även om årets föreställning med ”The Carling Family”.
  • Har järngreppet om publiken. Gunhild Carling är unik som artist i Sverige.

Annons

Efter förra årets januarishow med skånska yrvädret och musikaliska geniet Gunhild Carling i spetsen för sitt storband och dansare spekulerade undertecknad i att han förmodligen sett årets bästa föreställning redan i första månaden på detta 2011.

Nu skriver vi 2012 och Gunhild Carlings crew påstod i foajén att årets föreställning skulle vara ännu bättre.

Tyvärr kan jag så här efteråt inte hålla med om detta, även om underhållningen hade hög klass även denna gång. Särskilt första halvan med mycket svängig musik med New Orleans-touche. ”Swing That Music”, ”Sweet Georgia Brown” och sånt, helt i min smak. Dessutom lagom mycket spex, stepdans av brodern Ulf Carling och jonglering av den andre brorsan Max. Tillsammans också ett brödranummer med styltgång och däremellan kom den skicklige trollkarlen och illusionisten Charlie Caper in som kvällens gästartist.

Så långt riktigt kul och trivsamt. Men i andra akten blev cirkusnumren alltför dominerande medan musiken hamnade en aning i skuggan. Ok, jag vet att ordet varieté kan översättas med variation, men nu slog det över litet för mycket. Storbandets kapacitet blev inte utnyttjat som önskat. Gunhild Carling fick givetvis utrymme för att visa sin eminenta mångsidighet och hon spelade praktiskt taget på alla instrument som hon kunde få tag på, inte minst den säckpipa jag är så svag för.

Alltid lika karismatiska och glada Gunhild håller hur som helst Gävlepubliken i ett järngrepp numera. Det var fullspikat i Gevaliasalen och jag tror nog alla gick hem tämligen belåtna och fullkomligt struntar i mina små invändningar.

För det är precis som jag skrev för precis ett år sen: ”The Carling Family” med pappa ”Cooling” som motor i storbandet, mamma Aina på banjo, syrran Gerd på allehanda instrument och bröderna Ulf (trummor och akrobatik) och Max (multiinstrumentalist även han) är något helt unikt i Sverige. Och det är inte förvånande att sällskapet, förutom i Europa, gjort succé i både USA och Brasilien.

Välkommen tillbaka nästa år!

Mer läsning

Annons