Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flinck förföljs av sitt förflutna

/
  • ”Jag har tittat in i schlagervärlden och tagit del av den lite grand. Schlager är lite förbjudet för mig. Det är väl det mest förbjudna jag smakar på i dag”, säger Thorsten Flinck.

Melodifestivalen innebär en skjuts för Thorsten Flincks musikkarriär. Men också mer skriverier om den redan skandalomsusade skådespelaren.

Annons

– Jag går in i det här med mitt förflutna, säger han.

”I det förflutnas skugga”. Det är knappast en slump att Thorsten Flincks ”Jag reser mig igen” inleds med just de orden. I nästa vers kraxar olyckskorpar, löpsedlar fladdrar och ”mitt liv fläks ut för er”.

Om någonting med Thorsten Flincks medverkan i Melodifestivalen har överraskat så är det möjligen att det dröjde några dagar innan hans namn dök upp i rubrikerna. Den som gör en Google-sökning på hans namn hittar populära länkar som ”Thorsten Flinck lever som hemlös”, ”Den stora skvallertråden om Thorsten Flinck” eller mer rakt på sak: ”Thorsten Flinck droger”.

– Vem fan ska de skriva löpsedlar om annars? Alla andra skulle bli jätteledsna. Jag har fått lära mig att ta stryk och att nästan göra det till en del av mig själv. Så här har ju tidningar behandlat mig hela tiden, säger Thorsten Flinck när TT Spektra träffar honom dagarna innan han ska uppträda i Melodifestivalens Andra chansen.

För han gick vidare, även om rubrikerna efter tävlingen i Växjö handlade om någonting annat. Det tog inte många minuter innan bilden på ”rumpgreppet” låg i topp på Sveriges största nyhetssajter.

Rumpan var programledaren Gina Dirawis, men det är Thorsten Flinck som känner sig uthängd. Han har sin egen förklaring till alla rubriker.

– Det har väl sina randiga skäl. Många av dem är helt utan grund, men en del saker har jag bäddat för själv. Jag går tyvärr in i det här med mitt förflutna. Det gör alla, men det är hela tiden närbild på mitt förflutna medan jag själv i bästa fall syns som i en panoramabild.

Varför blir det så?

– Det finns inte så mycket intressant att skriva om i mitt liv i dag. Det blir det förflutna om man ska behålla mig som rebell och ligist. Jag får ränna gatlopp med häxkvastar i röven. Jag börjar bli en gammal man. Jag pallar det i några år till, men sedan får någon annan vara ligist.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Den är ganska tråkig. Jag hyllar på många sätt händelselösheten. Jag har utsatt mig för så mycket och mitt jobb handlar om att utsätta sig, så jag vill inte utsätta mig på min privata tid.

Thorsten fortsätter med ett skratt:

– Herregud, det är faktiskt 12-13 år sedan jag och Persbrandt bodde på Spy Bar, vi orkar ju inte det nu, även om han är fet och jag har en tränad kropp.

Carl Cato/TT Spektra

Mer läsning

Annons