Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreställning om manligt uppvaknande

/
  • Trion bakom ”MAN”. Från vänster Raymond Ahlgren, Lennart Matikainen och Fredrik Swahn.

Mänskligt - Annorlunda - Naket...

Eller kort och gott ”MAN” som den teatraliska föreställningen heter.

Annons

I kväll kommer trion Fredrik Swahn, Lennart Matikainen och Raymond Ahlgren att spela upp sin improviserade och musikaliska blandning på Gasklockan i Gävle.

Vad handlar det om, Fredrik?

– Om hur det är att vara man, om manligt uppvaknande, om insikt om vem man är och att gå från egots krav och den ytliga fasaden till emotionellt innehåll. Är livet verkligen så svårt – eller är det bara våra prioriteringar som gör det svårt? Det är mycket humor och en hel del musik också. Jag har skrivit låtar som sedan blir med på mitt nya album, ”Mitt i livet” (uppföljaren till ”Ut i livet”) som släpps i höst.

Efter elva års äktenskap, gemensamt företag och familjeidyllen i Stjärnsund rasade allt samman med skilsmässa för ett par år sen. Vägen tillbaka efter mycket sökande efter sig själv ledde just till den kommande cd-plattan ”Mitt i livet” och föreställningen ”MAN”.

Gävlebördige artisten, entreprenören och inspiratören fyllde 43 år på onsdagen och befinner sig bokstavligen mitt i livet, sprudlar fortfarande av energi men har sedan länge känt ett behov av att stanna upp i ekorrhjulet och finna tid för eftertanke och en sorts inre frid.

Åtminstone är det sådana tankar som Fredrik Swahn vill dela med sig av till publiken tillsammans med Matikainen och Ahlgren.

– Föreställningen för både män och kvinnor bygger en hel del på våra liv och erfarenheter, inte minst Raymond Ahlgrens. Han har bakom sig ett långt drogmissbruk men är numera föreläsare, entreprenör och författare.

Efter närmare 20 års missbruk fick Raymond nog av sitt leverne, sitt beteende och sig själv. Han sålde företaget, det stora huset på Lidingö och slutade dricka. I dag föreläser han om personlig utveckling och eget ansvar. Raymond har skrivit boken ”Hur många gånger kan man döda en man?” samt varit värd för ”Sommar” i P1 (2001 samt 2008). I höst medverkade han även i SVT-versionen av ”Sommar”.

Lennart Matikainen är föreläsare, relationscoach och författare. Ursprungligen kommer han från ett finskt hem med hårdhet och alkohol och flydde in i ”bli bäst på allt-världen”, innan sin krasch på 1990-talet, som vände livet. I dag arbetar han med att träna människor och företag i relationer och samverkan och ligger bakom böckerna ”Rena relationer”, ”Bara kärlek” och har varit P 4-radions ”relationsexpert” i cirka 200 program. Han har även varit coach för Camilla Henemark i TV4:s ”Let’s Dance”.

– Det ska bli kul att komma ”hem” och möta publik i Gävle igen, säger Fredrik Swahn. Vi spelade i Sundsvall i söndags och tidigare i både Stockholm och Göteborg. Gensvaret har varit mycket glädjande på alla ställen.

Mer läsning

Annons