Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg klar för ”Mästarnas mästare”

Magdalena Forsberg tävlar i nästa säsong av ”Mästarnas mästare”. Den sexfaldiga VM-guldmedaljören hoppas på kluriga tävlingsgrenar framför mer flåsiga utmaningar.

Annons

Magdalena Forsberg är enligt Aftonbladet det senaste namnet att bli klar för SVT:s nästa omgång av ”Mästarnas mästare”.

Den före detta skidskytten möter bland andra skidskyttekollegan Helena Ekholm, simmaren Anna-Karin Kammerling, simhopparen Anna Lindberg, bordtennisspelaren Mikael ”Äpplet” Appelgren och cyklisten Bernt Johansson i programmet.

– Det ska bli jättekul. Det brukar alltid vara så himla roligt att träffa alla gamla idrottare, säger Magdalena Forsberg till TT Spektra på telefon från sin båtsemester.

Hon bävar lite extra inför att tävla mot Helena Ekholm, som så sent som i våras meddelade att hon skulle sluta med skidskyttet.

För Forsbergs del har det gått ett decennium sedan hon lade skidorna på hyllan.

– Där har jag väl inte så mycket att sätta emot, jag ligger nog väldigt risigt till jämfört med henne. Jag får hoppas på äggkastning och klurigheter, skrattar hon, och säger att formen inte riktigt är vad den brukade vara under karriärens glansdagar:

– Tio år och två barn senare... Jag motionerar mindre på en hel vecka än vad jag gjorde på en dag förut, det är en enorm skillnad. Men lite grunduthållighet har man väl, och jag håller igång och joggar lite. Jag får väl göra några extra armhävningar de sista veckorna.

Det här blir den femte säsongen av SVT:s tävlingsprogram.

Tidigare omgångar har vunnits av längdskidåkaren Per Elofsson, boxaren Armand Krajnc, alpina skidåkaren Ingemar Stenmark och hockeyspelaren Jörgen Jönsson.

Gemensamt för alla säsonger har varit att idrottarna oavsett hur länge sedan det var de tävlade på elitnivå – och oavsett tävlingsgren – brukar satsa helhjärtat på att segra.

Har du vinnarskalle?

– Är det skidskytte så har jag ju det, men när det handlar om att hålla andan under vattnet och sådant vet jag inte... Vi får väl se.

Inspelningarna startar i september i Grekland.

Therese Lindström/TT Spektra

Magdalena Forsberg, sexfaldig världsmästare i skidskytte, är klar för Mästarnas mästare.

Mer läsning

Annons