Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frispråkig stjärna livar upp på slottet

/
  • Christer Lindarw, Kim Anderzon, Johan Rabaeus, Louise Hoffsten och Johan Rheborg är årets gäster i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.
  • Kim Anderzon är huvudperson i premiärprogrammet av ”Stjärnorna på slottet”. Hon uppskattade inspelningsperioden. ”Det var intensivt, jättekul och givande på alla sätt. Vi blev verkligen kära i varandra”, säger hon.

I premiären av ”Stjärnorna på slottet” på juldagen i SVT 1 slår Kim Anderzon ett slag för den sexuella frispråkigheten.

Annons

Kanske får tittarna också svar på frågan om hon och Johan Rabaeus har varit ett par.

Första dagen i ”Stjärnorna på slottet” är vikt åt Kim Anderzon. De flesta känner till henne som skådespelerska och komiker, med långköraren ”Vivagina” som en av karriärens höjdpunkter. Men i programmet berättar hon också om mindre kända delar av sitt liv som bunnygirl och utvikningsflicka, det sistnämnda under pseudonymen Kerstin.

Vid matbordet på Görvälns slott får hon den annars garvade sexskämtaren Johan Rheborg att rodna genom att insistera på att få veta när han blev av med oskulden. Vid ett annat tillfälle beskriver hon 1970-talet som en tid då ”alla låg med alla – men det är man ju glad för i dag”.

Men hon vill ändå inte hålla med om att hon ökat snuskfaktorn i programmet.

– Jag är verkligen inte snuskig, säger Kim Anderzon till TT Spektra.

– Jag är ett barn av hippiekulturen, 70-talet och den fria teatern. Min mamma som nyligen gick bort var en frispråkig naturmänniska, alla sprang nakna hemma hos mig när jag växte upp. Snusk är väldigt negativt för mig, men erotik och sensualism, det är bara härligt.

När årets fem deltagare i SVT:s underhållningsprogram träffas för första gången är stämningen minst sagt stel. De gamla vännerna Kim Anderzon och Johan Rabaeus bidrar senare till att bryta isen med sitt dynamiska gnabb. Deras relation sträcker sig långt tillbaka i tiden, till den politiska teatern på 70-talet.

– Kim och jag är kära, kära vänner och arbetskamrater. Jag är väldigt förtjust i henne och hennes energi – hon är min manliga förebild, höll jag på att säga, utbrister Johan Rabaeus med att gapskratt.

Men om nu alla låg med alla på 1970-talet, då måste de ju också ha varit ett par? Johan Rheborg ställer frågan i programmet, men svaret får tittarna inte veta förrän på juldagen.

– Ni får vänta och se, säger Kim Anderzon.

Fast den som tror att hennes program enbart ska kretsa kring erotik lär bli besviken. I programmet lär hon de andra deltagarna att tölta på islandshäst och berättar också om svåra ögonblick i livet.

– När jag står på scenen brukar jag alltid säga att man ska vara personlig och inte privat. Men här är vi trots allt väldigt privata. Fast ingen pratar om sina relationer, i mitt program säger jag inte ens att jag har två barn och man, säger hon.

Mer läsning

Annons