Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Latindansfestivalen

/
  • Så ska det se ut. Lindy hop demonstreras av Maria Kallvi och Fredrik Paulsson. FOTO: MATTIAS FREDHOLM

Annons

I förrgår kväll drog Latindansfestivalen igång i Musikhuset/Sjömanskyrkan i Gävle med argentinsk tango. Dansfestivalen fortsatte sedan med lindy hop i går kväll.

Studieförbundet Vuxenskolan, tillsammans med ett antal lokala dansklubbar, anordnar detta veckoslut en dansfestival med latinska förtecken. Dansfestivalen började i förrgår med en så kallad ”prova på”-kurs i tango och fortsatte i går med lindihop.

I förrgår kväll var det uppskattningsvis ett 50-tal dansare som deltog i ”prova på”-kursen i tango som lite senare övergick till så kallad milonga (fridans utan kurser i tango där paren får dansa tillsammans). I går kväll när den galanta och svängiga lindy hop-dansen intog kaféet på nedre våningen så höjdes tempot ytterligare.

Under helgen ska nivån höjas ytterligare några steg då det förutom diverse kurser i olika latinska danser som tango, salsa och samba också kommer att anordnas fester med flera olika dansgolv för respektive smak och stil.

Förutom möjligheten att dansa fritt till ditt val av musik utlovar arrangörerna diverse shower som kommer att gå under respektive danstema.

Enligt Åsa Lindgren, en av arrangörerna, hade det fram till eftermiddagen i förrgår sålts ett 60-tal festivalpass för alla dagarna där uppskattningsvis hälften kommer från andra städer som Uppsala, Falun och Sundsvall.

Enligt arrangörerna bör det bli ett par hundra deltagare i kväll och i morgon kväll.

Mer läsning

Annons