Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullspäckad vår för Gry Forssell

/
  • Gry Forssell kör hårt. Hon kliver upp klockan fem varje vardagmorgon för att åka till radiostudion. Tricket är att aldrig snooza. ”Man ställer klockan på tiden man måste gå upp och så stiger man ur sängen när klockan ringer” säger hon.

Radio fem morgnar i veckan är inte nog. I vår är Gry Forssell dubbelt aktuell som programledare i ”Big Brother” och ”Gladiatorerna” som hade premiär igår kväll.

Annons

Ingenting är omöjligt – bara det är roligt.

Gry Forssell har varit ett etablerat namn i tv-rutan sedan 1990-talet. Den morgontrötta skaran har kanske missat att hon sedan 2004 också leder programmet ”Äntligen morgon” i Mix Megapol i radio varje vardag.

För en utomstående framstår hennes vardag som fullspäckad. Två av hennes radiokollegor, Sofia Wistam och Josefine Crafoord, har nyligen valt att lämna de hektiska morgonsändningarna bakom sig. Sofia Wistam för att hon ville ägna mer tid åt sina barn. Men Gry Forssell menar att hon har blivit bra på att välja sina ”ja”. Företagsjobb och konferencieruppdrag går till exempel bort.

– Jag försöker bara göra saker som är roliga. Man får också inse att dygnet bara har 24 timmar och göra saker som ger mer energi än de tar.

När arbetsgivaren TV 4 frågade om hon ville leda ”Gladiatorerna” – programmet som ska ta upp kampen med Melodifestivalen samtidigt i SVT 1 – var det inga tvivel.

– De senaste åren har jag mest gjort direktsändningar, så för mig var det annorlunda rent produktionsmässigt. Jag hade kanske en bild av att programmet skulle innehålla mer lek och mindre allvar, men det här var riktig tävling.

Programmet innehåller precis så mycket testosteron, muskler och dåliga förlorare som man föreställer sig, enligt Gry Forssell. Hon ser det som ett välkommet alternativ till schlageryran.

– Melodifestivalen är en given succé förstås, däremot tycker jag inte att alla kanaler ska lägga sig platt. Man måste göra någonting och då tror jag att ”Gladiatorerna” är ett jättebra alternativ. Det finns säkert någon som vill se annat än glittriga kläder och poeter som sjunger, säger Gry Forssell.

Under intervjun sitter hon i bilen med ett av barnen på väg för att hämta det andra. De ska till stallet och på vägen stannar Gry Forssell en budbil som lämnar ett paket. Många bollar i luften alltså, men när det kommer till jobb så planerar Gry Forssell en säsong i taget.

– Jag hoppas på en förlängning av ”Sommarkrysset”. Vi får se vart det lider med ”Körslaget”, men jag tycker att vi har haft så många program med musik och sång nu. Det är också det jag känner är roligt med ”Gladiatorerna” – det är skönt med något annat.

Mer läsning

Annons