Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Furuvik hoppas på den walesiska tjuren

/

Furuviksparken har tack vare nya ägare kunnat erbjuda ett digert artistutbud i år.

Annons

Håkan Hellström, Markoolio, Linda Bengtzing och Jerry Williams är några av de större artister som besöker nöjesparken i sommar. Det största namnet kommer dock i morgon kväll. Tjuren från Wales; Tom Jones.

Det är tack vare nya ägarkonstellationen Park & Resorts som man lyckats med satsningen bestående av tjugo konserter från slutet av maj till 28 augusti. Tack vare att de också äger Gröna Lund, med uppemot femtio konserter under sommarhalvåret, så har man tillgång till goda artistkontakter. På så sätt lyckades man knyta till sig Tom Jones enda uppträdande i Mellansverige den här sommaren.

På Furuviksparken hoppas man nu att affischnamnet ska dra till sig en storpublik.

– Vi vet inte hur mycket vi sålt till Tom Jones-konserten än så länge. Det handlar ju både om förköp på Ticnet, säsongskorten samt att det brukar vara mycket försäljning vid entréen på konsertdagen. Vi känner också lite fjärilar i magen, men vi märker av ett enormt intresse. Många mejlar och ringer men vi har ingen färsk siffra från Ticnet, säger Erika Rydstrand, marknadschef på Furuviksparken, som hoppas nå maxgränsen, 10 000 besökare.

Än så länge har man ingen vidare koll hur väl satsningen på artisterna, området, ljud- och ljusteknik slagit ut.

Någon sammanställning av sommarens besökarantal är ännu inte gjord. Men Erika Rydstrand menar att man är nöjda med det bredare artistprogrammet i Furuviksparken.

– Vi har höjt nivån med mer populära artister som Håkan Hellström och Jerry Williams samt att konserterna ingår i säsongskortet viket ju är en otrolig förmån som många gillar. Vi har också haft en liten annan karaktär på söndagskonserterna med Linda Bengtzing och Markoolio som varit mer familjevänliga.

Vilka har varit de mest välbesökta arrangemangen?

– Det är svårt att sätta en exakt siffra men Markoolios konsert var välbesökt. Och på Swingfly var det bra med folk. Sen hänger det inte bara på artisterna, utan det ska också till att vädret är bra.

Kommer ni ha en liknande satsning på artister nästa sommar?

– Det är för tidigt att svara på om det kommer växa mer eller förändras på något sätt. Dels vill man ju se resultatet för den här sommaren. Då gäller det ju också de andra parkerna som ligger under Park & Resorts som Skara Sommarland och Kolmården.

Mer läsning

Annons