Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal musik i nya tappningar

/
  • Stockholm Swing All Stars. ­Återvänder i dag till Gävle, fast nu till konserthuset.

”From Django to Dizzy” lyder rubriken på denna konsert där Stockholm Swing All Stars hyllar de stora jazzikonerna på sitt eget vis.

Annons

I repertoaren trängs giganter som Dizzy Gillespie, Django Reinhardt, Count Basie och Duke Ellington. Detta i nya arrangemang ”med fokus på sväng och energi”, som det heter i pressinformationen.

Bandet består av Karl Olandersson – trumpet, sång, Klas Lindquist – altsaxofon och klarinett, Fredrik Lindborg – tenorsaxofon och klarinett, Magnus Wiklund – trombon, Gustav Lundgren – gitarr, Daniel Tilling – piano, Göran Lind – bas och Mattias Puttonen - trummor.

Trombonisten Magnus Wiklund är född och uppvuxen i Gävle där han också gick på jazzgymnasiet.

– Jag och många med mig anser att han är Sveriges klart bästa trombonist, tycker bandkompisen Fredrik Lindborg.

Innehållet i ”From Django to Dizzy” är på många sätt gammal musik men vi gör den på ett mycket personligt sätt där vi skriver alla arrangemang själva för att passa just vårt band förklarar han.

– Det är inte helt vanligt att musiker tar till sig den här något äldre jazzen. Dom som ändå gör det brukar i så fall försöka efterapa musiken så naturtroget som möjligt och inte, som vi gör, försöka utveckla den ytterligare.

Stockholm Swing All Stars gör just nu en satsning där gruppen hyr lokaler i stället för att kontakta dom lokala jazzklubbarna. På detta sätt hoppas gruppen nå en annan publik är den redan inbitna.

”Publiken som lämnade Spegeln var minst sagt salig.”, skrev GD Nöjes jazzrecensent Göran Olson efter förra vårens Gävlebesök. Då handlade det enbart om Duke Ellington, nu är som nämnts en rad andra giganter med på menyn.

Mer läsning

Annons