Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasta ger sig ut i det gröna

/

För andra året i rad arrangerar Gävles egen standup-klubb Gasta en sommarturné i Gästrikland.

Annons

I år är det Skutskär, Forsbacka, Årsunda och Engeltofta som får påhälsning. Kända namn som Jesper Odelberg och Isak Jansson finns med under några av kvällarna, men tyngdpunkten ligger ändå på Gastas egna komiker.

– Vi vill lära publiken här i området att de kan lita på Gasta. Namnen på affischen ska inte ha någon betydelse om man kommer på våra arrangemang, säger Gastas ordförande Stefan Söderblom.

Ståuppkomik är mest förknippat med trånga krogar och klubbar. Inte med utomhusuppträdande mitt i sommaren. Men Gävles standup-klubb Gasta vill förändra den synen.

Under fyra kvällar nästa vecka besöker de väl utvalda natursköna platser runt om i trakten. Blir det dåligt väder finns det alltid ett inomhusalternativ.

– Kom och se oss live! Det är en sådan känsla att sitta där med sina kompisar och skratta. Det är alltid någon av komikerna som passar en, uppmanar Gerda Bylund som sitter i Gastas styrelse.

Utöver dessa fyra framträdanden kommer de även att uppträda på ”Fotbollskalaset” den 28 juli på Strömvallen före matchen mellan Gefle IF och Malmö FF.

I höst är Gasta som vanligt tillbaka på hemmaplan på Å-krogen i Gävle och den 5 september är det premiär med Måns Möller. Sedan kommer man ha ett program varje onsdag fram till mitten av december.

– Det är en liten lokal och vi har en liten budget men ett stort hjärta, säger Stefan Söderblom.

Standup-klubben Gastas medlemmar Stefan Söderblom, Peter Drake och Gerda Bylund åker ut på en sommarturné nästa vecka.

Mer läsning

Annons