Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasta har höstpremiär och lockar med Martin

/

I kväll blir Gasta första klubb i Europa, utanför Stockholm-Göteborg-Malmö-Storbritannien, att erbjuda stand-up comedy varje vecka!

Annons

Det berättar Hans Carstensen, styrelsemedlem i Gävles populära stand up-klubb.

Varje onsdag under hösten kommer de bästa komikerna från Sverige till Å-krogen för att skoja i två timmar. I kväll är det premiär med tre inbjudna ståupp:are, nämligen en av klubbens favoritgäster, Martin Krantz. Dessutom uppträder Emma Wessleus och Wille Sahlstedt, två unga talanger inom humorkonsten.

– Martin är (enligt honom själv) en snäll, söt och lättsmält komiker som spänner mellan träffsäkra vardagsobservationer och lite tyngre ämnen som religion. Martins humor går hem i alla åldrar och han är skicklig på att läsa publiken och bjuda alla på många skratt, informerar Gerda Bylund i Gasta-ledningen.

Emma Wessleus från Stockholm började med stand up redan vid 17 års ålder. Hon beskrivs som nyfiken med en tindrande framtoning som gör att hon redan från början har publiken med sig. Emma har även medverkat i P3:s ”Humorhimlen”.

Wille Sahlstedt debuterade, blott 17 år gammal, i tävlingen ”Bungy Comedy” våren 2010. Har efter det fått blodad tand och uppträder så fort han får chansen. Kvällen hålls ihop av Stephan Ahlgren, som ett tag drev en klubb på GW men är nu tillbaka i Gasta som vänt åter till Å-krogen där det en gång började.

Mer läsning

Annons