Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasta släpper sitt vårprogram - här är alla datum

Under tisdagen presenterade Gasta sitt vårprogram på Söders Källa. Arrangörerna kallar startfältet sitt starkaste någonsin där varje headlinekomiker tillhör Sverigeeliten.

Annons

Hans Carstensen, Anna Gaude, Stefan Söderblom, Jenny Nilsson och Sebastian Andersson presenterar vårprogrammet för Gasta på Söders Källa 2017.

4 mars 2017 är det tio år sedan Gävles framgångsrika standupklubb Gasta startade. Försök har gjorts att konkurrera, men ingen har blivit långvarig. 1 februari drar vårsäsongen i gång med Thomas Järvheden som headline. Totalt väntar 18 Gasta-kvällar på Söders Källa där Babben Larsson avslutar våren 31 maj. Givetvis blir det kalas av spektakulär karaktär 4 mars.

Läs mer: Schyffert testade material på Gävlepubliken

Med på presskonferensen under tisdagen är förutom rävarna Stefan Söderblom och Hans Carstensen nya komiker-stjärnskotten Jenny Nilsson och Sebastian Andersson. Båda deltog i Gastas nybörjarkurs i våras och den avslutande tävlingen vann Jenny. Båda kommer uppträda som fasta Gasta-komiker under våren och Sebastian kommer också mc:a eller presentera. Christopher Fernis som också tävlade kommer uppträda och mc:a även han och han har redan lyckats göra sig en karriär utanför Gävle.

– Det hade antagligen varit svårare att starta som komiker i Stockholm på gratisklubbar. Ett gig här är som tio i Stockholm, säger Sebastian Andersson som har en ganska rå och snuskig stil, vilket är ett tidigare rätt oprövat grepp för Gastas komiker.

Det är snarare regel än undantag att Gasta menar att de har sitt bästa startfält någonsin vid varje presskonferens. Så även denna gång. Alla 18 headlines hör till Sverige-eliten, vilket i comedy-världen helt enkelt kan bestämmas utifrån hur ofta de blir bokade, och det blir självklart namn som Al Pitcher, Zinat Pirzadeh och Ankan Johansson. Det finns också en blandning av uvar från Släng dig i brunnen-tiden till mer nybakade komiker. Som Carl Stanley vilken startade sin karriär på Youtube. Programmet var klart ovanligt tidigt denna säsong.

– Vi orkar inte ha nervositeten över oss att det inte ska komma tillräckligt många, så vi har bara bokat stora namn som headlines i år. Det har till exempel resulterat i att Thomas Oredsson som alltid headlinat hos oss förr är support för David Batra 19 april, säger Hans Carstensen.

På grund av sjukdom fick kvällar på Gastas gamla spelplats Å-Krogen ställas in i höstas och flyttas till Söders Källa som nu är huvudarena för klubben. Kvällarna snittar på 90 besökare per kväll mot 60 på Å-Krogen. Kapaciteten har ökat från runt 90 till 250.

– Söders Källa har varit ett lyft. Flera har sagt till mig att de vill gå nu för att det inte är så trångt som på Å-Krogen, säger Jenny Nilsson.

I april är dessutom en slags lärobok i standup planerad att släppas på Gastas förlag. Hans Carstensen har skrivit den tillsammans med Isak Jansson. Helt Privat-projektet med Foajé X kommer att fortgå med ett gäng föreställningar. Charlotta Nordell som fick sitt genombrott i Foajé X går Gastas nybörjarkurs och kommer få chansen på Söders Källa. 28 februari väntar även en sportlovskurs för ungdomar och mycket mer.

Hans Carstensen, Anna Gaude, Stefan Söderblom, Jenny Nilsson och Sebastian Andersson presenterar vårprogrammet för Gasta på Söders Källa 2017.

Hela Gastas program för våren 2017

Var: Söders Källa, Gävle.

När: Showstart 19.30.

1 februari: Thomas Järvheden, Tobias Erehed, Fernando, Stephan Ahlgren, Christoffer Fernis, MC: Hans Carstensen

8 februari: Zinat Pirzadeh, Umit Dag, Malin Appeltofft, Mathias Heldevik, Johan Sundström, MC: Stephan Ahlgren.

15 februari: Anna-Lena Brundin, Jan Sigurd, Simon Garshasebi, Daniel Strömberg, Sebastian Andersson, MC: Stefan Söderblom.

22 februari: Måns Möller, Pernilla Hammargren, Ryan Bussell, Stefan Söderblom, Niklas Karlsson, MC: Anosh Parvazi.

1 mars: Jan Bylund, Stefan Söderblom, Marcus Bengtsson, Christoffer Fernis, Pär Qvarnström, MC: Hans Carstensen.

8 mars: Al Pitcher, Adeel Faqih, Johan Rünow, Stefan Söderblom, Jenny Nilsson, MC: Mathias Heldevik.

15 mars: Adde Malmberg, Marcus Berggren, Therese Sandin, Stephan Ahlgren, Niklas Karlsson, MC: Stefan Söderblom.

22 mars: Hasse Brontén, Tobbe Ström, Anneli Abrahamsson, Jenny Nilsson, Pär Lindström, MC: Stephan Ahlgren.

29 mars: Simon Gärdenfors, Anton Magnusson, Anders Celin, Sebastian Andersson, Margareta Zetterholm, MC: Christoffer Fernis.

5 april: Nisse Hallberg, Pelle Helgesson, Henrik Källman, Mathias Heldevik, Florian Kullberg, MC: Hans Carstensen.

12 april: André Wickström, Ola Aurell, Tomas Ahlbeck, Niklas Karlsson, Charlotta Nordell, MC: Stefan Söderblom.

19 april: David Batra, Thomas Oredsson, Jimmy Södermark, Stefan Söderblom, Sebastian Andersson, MC: Mathias Heldevik.

26 april: Martin Soneby, Farzad Nouri, Hampus Algotsson, Christoffer Fernis, Margareta Zetterholm, MC: Hans Carstensen.

3 maj: Carl Stanley, Sandra Ilar, Eva Viding Bussell, Stephan Ahlgren, Christoffer Fernis, MC: Hans Carstensen.

10 maj: Ankan Johansson, Anosh Parvazim Ann Gräsberg, Jenny Nilsson, Pär Lindström, MC: Sebastian Andersson.

17 maj: Lennie Norman, Elina du Rietz, Johan Norén, Mathias Heldevik, Florian Kullberg, MC: Stephan Ahlgren.

24 maj: John Houdi, Jonas Strandberg, Anders Löfberg, Niklas Karlsson, Sebastian Andersson, MC: Stefan Söderblom.

31 maj: Babben Larsson, Yvonne Skattberg, Gussy Löwenhielm, Stefan Söderblom, Jenny Nilsson, MC: Hans Carstensen.

Mer läsning

Annons