Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gasta sluter cirkeln – tillbaka på Å-krogen

/
  • Gasta är tillbaka på Å-krogen och Gerda Bylund, Hans Carstensen och Stefan Söderblom är glada för det.

Gasta kommer hem igen. Efter en utflykt till först GW Bist­ro & Bar (vårsäsongen 2010) och sedan till Folkets Hus (2010-2011) återvänder den populära, ideella komikerföreningen till den plats där det hela började för fyra år sedan, nämligen Å-krogen.

Annons

– Det känns helt rätt nu att göra en nysatsning på Å-krogen, säger styrelseledamoten Gerda Bylund. Lokalen i Folkets Hus var fin med utmärkta tekniska möjligheter, men vi tappade en del publik och då blev det inte så intimt som det är önskvärt under en stand up-kväll.

– Utom kvällen då vi flyttade upp i kafeterian, då satt komikerna nästan i knäna på publiken och då blev det helt perfekt.

– Fast Å-krogen känns som vårt rätta hem och komikerna gillar verkligen stället, inflikar ordföranden Stefan Söderblom.

Den 7 september blir det premiär och sen är varje onsdagskväll under hösten vikt för olika lokala och utifrån kommande komiker att beträda scenen i den lilla kvarterskrogen intill Gavleån.

Några storfräsare i branschen som du kan avslöja kommer till Gävle?

– Nej, faktum är att vi nu ska försöka få publiken att ta till sig underhållningen från scenen, oavsett vem det är som står där, svarar Stefan Söderblom. Givetvis kommer det att dyka upp en och annan proffskomiker framöver, men programmet är inte riktigt klart ännu.

Anledningen till att Gasta varit på utflykt ett par år är att det blev så trångt på Å-krogen att det ibland blev ”lapp på luckan”. Risken för det har nu motverkats genom att scenen flyttats och skapat möjligheter för fler att kunna se så bra som möjligt även från ståplats.

– En kul grej är att det kommer att erbjudas en comedy-meny och speciella drinkar som är komikernas egna favoritblandningar, tillägger Stefan Söderblom.

Slutligen kan nämnas...

...att Stephan Ahlgren, som ett tag drev en egen klubb på GW kommer att fortsätta arrangera comedy, men nu i GASTA:s regi på Å-krogen.

...att samarbetet med Norra Brunn inte fortsätter, åtminstone inte på samma sätt som på Folkets hus.

...att föreningen ska fortsätta arrangera företags- och föreningsgig runt om i länet.

...att kursverksamheten fortsätter med Stefan Söderblom som ledare. Den drar igång i september med ännu en nybörjarkurs i samarbete med ABF.

Mer läsning

Annons