Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gastas komiker var värda en större publik

/
  • Lasse Karlsson har kört stand up sedan 1991, trots det är han kanske inget affischnamn direkt.

Förra onsdagen var det säsongspremiär för Gasta. Då var det fullsatt och de flesta fick stå och trängas. Nu – i går kväll – var de flesta stolarna tomma.

Annons

Lasse Karlsson heter kvällens headline och trots att han är känd i branschen och har kört stand up sedan 1991 är han kanske inget affischnamn direkt.

Mest känd för den breda massan är han väl för den rolige mannen i miljonlotto-reklamen!

Eftersom det är lite folk i publiken kör han inte heller på i några övertoner. Han är proffsig och lägger framförandet på den nivå som krävs då förutsättningarna är som de är. Roligt är det, men de gapskratt som normalt publik brukar ge en duktig ståuppare uteblir. Istället är det en familjär mysstämming som råder. Vi fnissar, nickar gillande och har det allmänt bra.

Lasse kör inte heller så mycket på den vedertagna setup-punchline-tekniken. Han berättar små anekdoter om vad han tycker och tänker om saker. Ibland klämmer han i med en vits och då fnissar vi till lite högre men mest myser vi.

Innan Lasse kliver på njuter vi av Thomas Eriksson. Vi skrattar inte så högt utan fnissar mest även åt honom.

Thomas har jag inte sett förut och det visar sig att han har den roligaste och bästa scenpersonlighet jag sett. Lite som en välartikulerad 60-talsgubbe blandat med Stefan Sauk. Teatralisk och gammaldags.

En annan som är kul att se är Stephan Ahlgren. Han är en av de Gastafostrade komikerna från förr och han gör, kvällen till ära, comeback. Efter ett år i standup-exil väljer han att köra igen. Han liksom de andra var klart värd en större publik.

Avslappnad och med nytt material var Stephan Ahlgren nämligen roligare än någonsin.

På det hela taget en humoristisk kväll där alla komiker levererade. Men vi i publiken skrattade inte så mycket – vi bara fnissade, nickade gillande och hade det allmänt bra.

Fredrik Nilsson

Mer läsning

Annons