Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gastas stjärnparad

/

Annons

Det bästa programmet någonsin sen starten 2007!

Hans Carstensen, ordförande i stand up-klubben Gasta, överdriver inte när han uttrycker sig så. Efter en titt på höstsäsongens line up är det bara att instämma. Eller vad tycks om följande välkända komiker som kommer till Å-krogen i höst: Måns Möller, Thomas Oredsson, Ann Westin, Adde Malmberg, Özz Nüjen, Magnus Betnér, Lasse Nilsen, John Houdi... dessutom klubbens egna stjärna i förskingringen, Niklas Folkegård som ska toppa en ren hemmakväll... all time high, inte sant?

– Faktum är att flera av dem, som Måns och Özz, bjudit in sig själva eftersom dom hört så mycket gott om Gasta, förklarar Carstensen. Till våren står flera andra starka namn, exempelvis Babben Larsson, på tur att få komma hit. De är uppknutna av egna shower under hösten, berättar Carstensen.

– Och när man får höra att Kristoffer Appelquist, i veckan utsedd av branschen till Sveriges bästa stand up-artist, tycker att vår klubb är bäst av alla blir vi förstås mycket hedrade. Det är ett betyg som väger tungt och bidrar förstås till att även de mest etablerade artisterna vill komma hit mot gage som vi anser oss ha råd med.

Flera av dem som nu är fixstjärnor uppträdde faktiskt på Gasta innan de fick sina stora genombrott. En av dem fortfarande väntar på att slå igenom på allvar, är Isak Jansson, som Carstensen rankar som nummer ett just nu. Han är headline tillsammans med Henrik Elmér den 12 december.

Måns Möller startar säsongen på onsdag nästa vecka och han backas upp av bland andra Christer Engqvist, som vann Bungy Comedy förra året. Då kom Gastas egen Peter Drake tvåa.

Många namn är välbekanta för de trogna publiken på klubben, som exempelvis nestorn Oredsson och mimaren Lasse Nilsen. Bland andra som utmärker sig i höstprogrammet finns magikern och komikern John Houdi, som avslutar det hela 19 decemeber. Yngst i hela fältet är Séan McNamara från Falun, blott 16 år men en jättetalang.

– Förutom stjärnparaden fortsätter vi att lyfta fram komiker som ännu inte är så kända, säger Carstensen. Tyvärr känns urvalet lite tunnare på den kvinnliga sidan och namn som Babben, Marika Carlsson och Malin Appeltofft är fullbokade i höst. Men Ann Westin kommer med sin show ”Hämnd”, som gått för utsålda hus på Mosebacke och som ska spela två kvällar i Gävle 25-27 september. Det är vi mycket glada för.

Stefan Andersson

Mer läsning

Annons