Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävletalanger coachas av Körberg

/
  • Tommy Körbergs nya favoriter. Både Sara Kreft och Amanda Holmgren har gått vidare i TV 3:s talangjakt ”True Talent” och har nu Körberg som sångcoach.FOTO: LEIF JÄDERBERG

Artistveteranen Tommy Körberg gillar Gävle. Särskilt två sångerskor vid namn Sara Kreft, 32, och Amanda Holmgren, 23. Tommy har ”raggat upp” dem båda för att vara med i tävlingen om Sveriges bästa sångröst.

Annons

Två sanna talanger som Körberg nu tagit sig an som coach och som förhoppningsvis ska leda till ytterligare framgångar i höstens talangjakt ”True Talent”, som inletts i TV 3 denna vecka.

Gissa om Sara blev överraskad när Tommy plötsligt dök upp iförd morgonrock i sitt kök på landet utanför Stockholm, dit Gävletjejen blivit lurad i tron att hon skulle bli intervjuad av någon okänd producent.

– Det slog runt i skallen när Tommy kom in i köket, jag förstod ingenting och kände mig faktiskt litet dum, berättar hon.

Lika överraskad blev Amanda när hon kopplade av på en parkbänk utanför Berns i Stockholm och fick oväntat besök av storstjärnan.

– Trodde att jag skulle träffa någon i produktionsgruppen, så stod han plötsligt där, Körberg, och berättade att han ville bli min coach. Helt galet kul, säger Amanda.

Sedan Körberg med kritiska öron lyssnat igenom otaliga demon från hela landet var Sara och Amanda två av dem han valde ut till att testas inför juryn, tre publikgrupper från vitt skilda generationer.

Båda Gävletjejerna gick hem till hundra procent hos juryn, eller muttrarna som de kallas. Sara sjöng Amanda Marshalls ”Let It Rain” i första programmet, Amanda tog sig an Bon Jovis starka ballad ”Bed Of Roses” i det andra. Två låtar som de behärskar till fullo utan att kopiera originalen.

– Det var läskigt, en förfärlig anspänning men också en jättekick att stå där och inte se jurygrupperna bakom läktarryggarna. Men när alla tre snurrade runt och jag var godkänd så kändes det stort och ännu mera när mina föräldrar och min sambo strålade av lycka vid sidan av scenen, berättar Sara, som bor i Säljemar och jobbar med ett ungdomsprojekt i Hille.

– Det är mitt sätt att bjuda tillbaka efter att jag blivit fri från de problem jag hade under min egen skolungdom med mobbning och alldeles för mycket alkohol. Nu är jag nykter sen många år och den här utmaningen i ”True Talent” betyder mycket för mig.

Även Amanda stöttar ungdomar, både som deltidsanställd som just sångcoach på Helges fritidsgård och som nöjesvärd på Viking Line.

– Johan Jämtberg på Helges har länge varit ett stöd och en trygghet genom åren och den här framgången inspirerar mig att fortsätta satsa på sången. Jag hade blivit glad om bara en av jurygrupperna snurrat runt, men när alla tre gjorde det fick en black out. En glädjechock och det är en dröm att få jobba med en så stor artist som Tommy Körberg (som sa att han skulle förlora allt sitt självförtroende om Amanda inte gick vidare).

Hur det går framöver i tävlingen för Gävlebidragen är givetvis hemligt. Den som står som segrare i slutet av säsongen kan räkna med en vinstsumma på en miljon kronor!

Även Jacob Gordin från Gävle finns med i fortsättningen även om han inte fick den yngsta jurygruppen med sig när han sjöng sin egna låt ”Spunk City”. Då blev hans coach Pernilla Andersson så arg att hon kallade dessa jurymedlemmar för ”skitnödiga” och gav på stående fot Jacob Gordin ett wild card.

Så, grattis alla tre. Gävle har talanger, utan tvivel.

Mer läsning

Annons