Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glans på storturné – till Gävle i höst

/
  • Johan Glans beger sig i höst ut på en lång turné i Norge, Danmark, Island, Finland och Sverige. Till Gävle konserthus kommer han 24 november.

Han har tidigare gjort en ”World Tour of Skåne”. Nu ger sig Johan Glans ut på en ”World Tour of Skandinavien”.

Annons

Premiär i Oslo 3 september, sen väntar Finland, Danmark och Island innan svenska premiären i Halmstad 10 september.

Den 24 november kommer Glans till Gävle konserthus.

– Jag har fått storhetsvansinne, säger komikern.

Efter att ha spelat i musikalen ”Spamalot” i två år tänker Johan Glans hänga av sig Sir Robin-rustningen och ställa sig på scenen i sina egna kläder igen. Till hösten ger han sig ut på en lång turné med stopp i Norge, Finland, Danmark och Island innan han ger 38 föreställningar hemma i Sverige. Nu ser han fram emot att få uttrycka sig med sina egna ord.

– ”Spamalot” har varit en underbar upplevelse, men jag längtar också efter att få köra mina egna skämt, säger Johan Glans, som även hunnit göra långfilmen ”Kvarteret Skatan reser till Laholm” sedan han senast gjorde ståupp.

– Det jag älskar med stand up comedy är direktheten. Man kan komma på en rolig grej på eftermiddagen och köra den på kvällen och få en direkt respons, menar han.

Att uppträda utomlands innebär en ny utmaning för komikern. Nu måste skämten översättas till engelska för föreställningarna i Danmark och på Island.

– Det är lite läskigt. Jag tycker faktiskt att jag är bra på engelska, men det är klart att det kommer att bli nervöst. Jag tänker att jag river av det först. Om det går åt helvete kan jag komma hem till Sverige och tryggheten igen, säger han med ett skratt.

I helgen spelar han den allra sista ”Spamalot”-föreställningen på Oscarsteatern i Stockholm. Han beskriver det som ”vemodigt”:

– Det är nog det roligaste jag har gjort i karriären, just för att det är så annorlunda från allt jag gjort innan. Det var en utmaning att göra musikal, sjunga och dansa. Jag har lite separationsångest.

Någon mer musikal blir det inte inom en överblickbar framtid. ”World Tour of Skandinavien” fortsätter en bit in på våren 2013. Med sig på turnén har han sin sambo och sina två barn.

– I alla fall till de nordiska länderna. Ingen av oss har varit på Island, så där tänkte vi stanna några extra dagar och ha lite semester.

(GD-TT Spektra)

Mer läsning

Annons