Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppterapi får sin turnépremiär i Gävle

/
  • Artisten Niklas Strömstedt och terapeuten Per Naroskin gör nästa år en gemensam turné. Premiär blir det i Gävle den 20 februari.

Niklas Strömstedt tar på hustruns inrådan med sig en terapeut upp på scenen i sin turné nästa vår. Premiär blir det i Gävle konserthus den 20 februari.

Annons

– Det blir både humor och allvar. Det kan inte vara riktigt roligt om det inte ibland också är riktigt allvarligt, säger han om föreställningen.

Niklas Strömstedt ger sig i början på nästa år ut på en lite annorlunda turné. Tillsammans med psykoterapeuten och ”Spanarna”-profilen Per Naroskin reser han land och rike runt med showen ”Strömstedt och Freud – Du borde gå och prata med nån”. Sångaren berättar att föreställningen bygger på hans låtar, men också på ”olika skeden i livet när man behöver terapi”.

– Jag har alltid tyckt att det är kul att göra något mer än bara en vanlig konsert, säger Niklas Strömstedt, som från början fick idén från sin fru, programledaren Jenny Strömstedt.

– ”Fan, du skulle ha en terapeut på scen”, sa hon på skämt till mig för ett par år sedan. Och så landade den där idén i huvudet på mig

Han kontaktade Per Naroskin, som tände på idén direkt. Naroskin är privat tillsammans med skådespelerskan och komikern Sissela Kyle, som också gillade upplägget. Hon tog sig an jobbet som föreställningens regissör.

– Vi är vita, medelålders, heterosexuella män. Så då behöver vi självklart en kvinna. Vi kan behöva en guide, skrattar Niklas Strömstedt.

Tanken är att det ska vara en show för ”alla som levt lite grand”.

Är det alltså en terapisession?

– Ja, det kan man säga. Som en terapiperiod från början till slut. Man är förhoppningsvis botad när man går hem.

Therese Lindström/TT Spektra

Mer läsning

Annons