Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå Kina, snart får ni se David!

/
  • Kina nästa! Nu snurrar det på ordentligt för luftakrobaten David Hammarberg från Gävle.

Den 24-årige cirkusartisten David Hammarberg från Gävle är redo för sin drömresa.

Annons

Den 16 oktober reser han till Kina för att medverka i en av världens största cirkusshower, Wuqiaio International Acrobat Art Festival som arrangeras för 13:e året på en ort cirka 30 mils avstånd från Peking.

– Kina är världsledande inom cirkuskonsten. Jag ska göra det som är min specialitet, swingtrapetsnummer med volter i luften och annat. För säkerhets skull, bokstavligen för säkerhets skull, följer min pappa med för att assistera. För helt ofarligt är det givetvis inte, även om jag är fäst vid en lina, förklarar David.

16 dagar ska far och son Hammarberg vara i Kina. Festivalkommittén har satt ihop ett program som, förutom träning, repetitioner och tävling i konkurrens med cirkusartister från jordens alla hörn, också ger utrymme för en hel del besök till Kinas många turistsevärdheter, inte minst muren.

– Lite shopping i Peking ska vi också hinna med, säger David.

Han har verkligen gått den långa vägen inom sitt artisteri. Från Furuviksbarnen i sex år, till Cirkusgymnasiet i Gävle till traditionella cirkusar i Sverige (Cirkus Wictoria) samt som soloartist runt om i Norden och Europa.

– Efter hemkomsten från Kina åker jag till Tyskland och Holland, berättar David. I Tyskland ska jag göra ett helt nytt nummer tillsammans med min Jack Russell-terrier, som är skicklig på balanskonster och några andra akrobatiska nummer. Lite gulligt faktiskt, underhållning för hela familjen.

I december ska han fira jul och nyår i samband med en cirkusgala i Holland. Då ansluter också hela familjen.

Ja, som ni förstår har David Hammarberg en spännande och händelserik höst framför sig. I Kina får han visa upp sig för branschfolk från hela världen, vilket kan innebära ett ännu större internationellt genombrott.

Mer läsning

Annons