Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Grantings stjärna

Göransson Arena har lockat hit hiphop-stjärnan 50 Cent. Den femfaldiga Grammyvinnaren har inte satt sin fot i Sverige på fyra år och spelningen i Göransson Arena blir hans enda i landet.

Annons

GD har tidigare berättat att Fredrik Granting, vd för arenabolaget, haft en amerikansk världsartist på gång.

Det spekulerades länge om det skulle komma att bli en rockartist som skulle förlägga en av sina spelningar i kommunen. Dolly Parton var också ett namn som nämndes flera gånger. Men den 28 oktober är det alltså 50 Cent som kliver upp på scenen i Göransson Arena.

Han har inte gjort en enda spelning på svensk mark de senaste fyra åren och med tanke på att han är en av de största artisterna inom genren kan det komma många fans från andra städer. Något som Fredrik Granting redan har tänkt på.

– Vi kommer bygga upp med logistik så att man kan köpa ett paket med biljett och bussresa om man till exempel bor i Sundsvall eller Stockholm.

Fredrik Granting har tidigare sagt att det här är en bokning med kort varsel. I går berättade han att möjligheten dök upp så sent som i början av augusti. Frågan är varför en av hiphopens största artister väljer att lägga en av sina totalt två Europaspelningar i Sandviken, men Granting förklarar att det handlar om kontakter.

– Det var en av mina killar som har kontakter i 50 Cents management. Vi sitter ju inte och tittar på de stora bokningsbolagen och ser vad vi skulle kunna boka in. Vi måste hitta egna vägar. Den här gången var det relationer som avgjorde det.

50 Cent är, enligt Fredrik Granting, bara startskottet. Tanken är att regelbundet kunna presentera större artister.

– Vi kommer kontinuerligt att jobba med det här och målet är att kunna presentera tre till fem akter av den här storleken varje år. Musiken fyller en viktig funktion. Fråga folk vad de tänker när de hör ordet arena, först säger de sport och sedan är det musik. Jag ser ett uppdämt behov av det här. Vi är inte överösta med den här typen av arrangemang i regionen.

Göransson Arena kan ta emot en publikmängd på 10 000 personer. Men till konserten den 28 oktober kommer taket ligga på 8 000 biljetter och ha ett utgångspris på 440 kronor.

Granting uppger att det inte finns ett ekonomiskt behov att ta in fler, men framförallt så vill arenabolaget kunna garantera att det blir kvalitet, vilket ska uppnås genom att inte fylla arenan till bristningsgränsen.

Ska du själv gå?

– Ja, det kan du ge dig på, jag gillar honom. Jag kommer stå och njuta av det här.

Mer läsning

Annons