Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är paret som hittade rätt spår

/
  • Martina och Erik Haag vann årets omgång av ”På spåret” med 37 poäng. ”Vi tycker att ’På spåret’ har varit väldigt ­roligt” säger Erik.

Annons

Erik och Martina Haag fick revansch i ”På spåret” och kan nu titulera sig som vinnare i ”På spåret”.

– Man vill bara gå omkring med en stor skylt. Det har varit jättemånga som kommit fram och sagt att de hejar på oss och då vill man ju svara: Vi vinner faktiskt, säger Martina Haag.

De äkta paren Jenny och Niklas Strömstedt och Martina och Erik Haag ställdes mot varandra i säsongens sista avsnitt av ”På spåret”. Makarna Haag, som kom tvåa förra året, kammade hem segern med 37 poäng mot motståndarnas 19. De var ändå aldrig riktigt säkra på vinsten under finalen.

– Det var först när vi kom ut ur buren och fick blombuketten som vi var säkra på att det var säkert att vi vunnit, säger Martina Haag.

Under säsongen har de haft som plan att inte rycka för tidigt.

– Men armen åker upp av sig själv. En gång ryckte vi av hela stoppmojängen så att de fick komma in och montera fast den igen.

Men makarna Haag hade också dragit en annan viktig lärdom av sin första säsong i programmet: Att inte fastna i frågor som man inte kan.

– Så fort det går dåligt ska man bara släppa det och gå vidare till nästa fråga. Jag har för mig att Björn Borg en gång sagt att en boll som är missad är en glömd boll. Så vi väste ”Björn Borg” till varandra om det gick dåligt så vi skulle kunna släppa det vi inte kunde och gå vidare.

Niklas Strömstedt säger att han minns finalen som ett töcken. Men andra platsen blev ändå en revansch för paret som drog bort sig på Ceylon i semifinalen förra året. Ett minne som länge plågade makarna.

– Vi tyckte att vi gjorde bort oss mycket första säsongen. Vi kunde vakna kallsvettiga klockan 4 på morgonen och fråga: ”Sa vi verkligen Ceylon? Ceylon som varken är en stad eller ens finns längre”, säger Niklas Strömstedt.

Att tävlingen är en nervpärs är samtliga finalister ense om och Erik Haag är ödmjuk inför vinsten.

– När man varit med i ”På spåret” och ser tillbaka på frågorna känns det mest som om man haft tur när man kunnat svaret, säger Erik Haag.

Mer läsning

Annons